maanantai 24. syyskuuta 2012

Kenet haluaisit nähdä Miten minusta tuli minä -illan esiintyjänä?

Nyt on parhaimmillaan käynnissä äänestäminen Miten minusta tuli minä -illan esiintyjästä! Turun Tyttöjen Talolla järjestetään syksyn 2012 aikana kaksi Miten minusta tuli minä -iltaa, joihin sinulla on nyt mahdollisuus olla mukana äänestämässä haluamasi ehdokas esiintyjäksi. Miten minusta tuli minä -illassa esiintyjä kertoo tarinansa miten hänestä tuli juuri hän, matkastaan siihen ammattiin / harrastukseen joka hänellä on.

Ehdokkaina ovat:
  1. Naispuolinen nyrkkeilijä
  2. Wava (Voicen ja Rähinä records:in järjestämän First Lady -kilpailun voittaja, hiphop-artisti)
  3. Diandra (Suomen Idols-ohjelman kuudennen tuotantokauden voittaja vuonna 2012)
  4. Iina Kuustonen (näyttelijä)
  5. Tanssiopettaja
  6. Tuuli Petäjä (purjehduksen olympiahopeamitalisti 2012)
  7. Naispuolinen poliisi
  8. Kiira Korpi (taitoluistelija)
  9. Erin Anttila (Nylon Beat:ista tuttu laulaja)
  10. Paula Vesala (PMMP:stä tuttu laulaja)
  11. Vuokko Hovatta (Ultra Bra:sta tuttu laulaja, näyttelijä)
  12. Manna (laulaja, säveltäjä, sanoittaja, näyttelijä, malli)
  13. Tarja Turunen (Nightwish:istä tuttu laulaja)
  14. Heli Kajo (laulaja, lauluntekijä)
  15. Kristiina Wheeler (laulaja)
  16. Hanna Pakarinen (laulaja)
  17. Niina Repo (Turussa asuva kirjailija, kolumnisti, kirjoittajakouluttaja, Turun yliopistossa luovan kirjoittamisen yliopisto-opettaja)
  18. Nasima Razmyar (vuoden pakolaisnainen 2010, maahanmuuttajanaisten ja -tyttöjen aseman parantaminen eri työtehtävien kautta, Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan osallistunut vuonna 2010, vuoden henkilö 2012)
  19. Roda Hassan (kunnanvaltuutettu Varsinais-Suomesta, ensimmäinen maahanmuuttajataustainen henkilö Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtajistossa)
  20. Säde Lindholm (Muotitalo Rake: n omistaja, Turun Yrittäjänainen 2011 


Äänestääksesi, valitse blogin oikealta puolelta löytyvästä listasta ehdokas, jonka mieluiten haluat nähdä Miten minusta tuli minä -illan esiintyjänä. Viimeinen äänestyspäivä on keskiviikko 26.9.2012. Ehdokas, joka on saanut eniten ääniä pyritään saamaan esiintyjäksi Miten minusta tuli minä -iltaan. Mikäli häntä ei saada, pyritään saamaan toiseksi eniten ääniä saanut.

Ole siis mukana vaikuttamassa siihen kenet nähdään Turun Tyttöjen Talon syksyn 2012 Miten minusta tuli minä -illoissa!

Kiitos äänestäsi! <3


maanantai 17. syyskuuta 2012

Idolini kertoo lapsuudestaan.

Löysin youtubesta videon, jossa idolini Dan Tolppanen, taiteilijanimeltään Uniikki kertoo millainen hänen lapsuutensa on ollut. Hänell on siis syntymästä asti ollut lonkkavika, ja sen takia joutui olemaan sairaalassa kaksi viikkoa syntymänsä jälkeen. Ja jos kukaan ei vielä saatumoisin tiennyt, niin Dan on poliitikko Ben Zyskowiczin siskonpoika. Uniikki on uskonnoltaan Juutalainen. Videosta selviää lisää. -Jeppiskamaa

lauantai 15. syyskuuta 2012

Kaikki hyvä loppuu aikanaan

Tunnit lähestyvät kotiin lähtöä.
Onko pakko lopettaa?
Silmät kostuvat avaimia jättäessä.
Katse nousee kohti kattoa- räpäytän silmiäni.
Katson pöytää ja lasken avaimet.
Kirjoitin viestin- lähdin pois, enkä enää koskaan palaisi takaisin, vai palaisinko? Ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olisiko vielä mahdollisuus ensi kesänä palata kirjaston seikkailuihin?
Onko pakko palata tasaisen harmaaseen arkeen?
Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös tämä.

-ronnie

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Tervehdys Tyttöjen Talon työntekijältä Ilonalta

Moi kaikki ihanat Tyttöjen Talon kävijät!

Olen lähdössä katselemaan uusia maisemia, eli lähden syksyksi Nepaliin vapaaehtoistöihin. Tulen siis olemaan vähän aikaa poissa Tyttöjen Talon hommista. Syksyn ajan työtäni hoitaa monille teille tuttu Eppu eli Anni-Reetta Sorell. Eppu tulee Vimmasta etsivästä nuorisotyöstä. Osa teistä tuntee Epun Tyttöjen Talolla kokoontuneesta Oman elämänsä sankarittaret -ryhmästä.
Palaan Tyttöjen Talolle taas ensi vuonna.

Toivotan oikein ihanaa, värikästä ja uutta intoa tuovaa syksyä!

Aurinkoisin terveisin,

- Ilona

Ilona sai ilahduttavan runon Tyttöjen Talon kävijältä :)



keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Turun Tyttöjen Talo kerhomessuilla!

Turun Tyttöjen Talo käväisi Turun Normaalikoulun kerhomessuilla, Varissuolla. Turun Tyttöjen Talo jakoi messupisteen Yhdessä -yhdistyksen kanssa ja infoa jaettiin mm. Valokuvaryhmästä, Norssin tyttöryhmästä ja avoimesta toiminnasta. Messuilla kävi iloisia koululaisia sekä muutama oppilaan vanhempikin. Turun Tyttöjen Talo antoi mahdollisuuden myös livebloggaamiseen ja bloggaamisen aiheena oli lauseen jatkaminen: "Vapaa-aikanani haluaisin..." Tässä vastauksia.

"Pitää hauskaa ystävien kanssa" Anissa, 14v

"Haluan pelaata jalkapallo."
Alina, 13 v.

"pelata korista hyppä hyppinarua ja leikkiä hiekkalaatikossa" :)) .......

"Nauttia vain olemisesta esimerkiksi lukemalla kirjoja tai käydä kävelyllä. Jos vapaa-aikaa olisi erityisen paljon, haluaisin laulaa, kirjoittaa, oppia ompelemaan ja leipoa enemmän." Sanna, 26 v.

"Olla ystävien kanssa ja käydä treeneissä ja viettää vain aikaa." Iiris, 15v

"Tulla tosi hyväksi valokuvaajaksi (varissuon kirjaston alakerrassa torstaisin 20.9. alkaen klo 17-18.30)" Tyttö 15-17v

"haluamme oppia todella hyvin kuvaamataitoa :) ja pidämme taiteesta se on todella kivaa. -salla ja ade 14V.


Kiitos kaikille kävijöille ja vastaajille! Nyt Te lukijat, kommentoikaa, mitä haluaisitte tehdä vapaa-aikananne..

T. Sanna, Eppu & Ilona

Lätkä väkivaltaa vai ei?

Olen pitänyt penkkiurheilusta niin kauan kun muistan ja muistini ulottuu pitkälle:). Yksi laji on kuitenkin hiukan ylitse muiden. Jääkiekko. Lätkä. Suosikki pelaajani on aina ollut Ville Peltonen. Olen seurannut hänen hienoa uraansa aina vuodesta 1994 asti. Häntä hienompaa ja taitavampaa pelaajaa on vaikea hakea mistään. Ja toiseksi hän on erittäin hieno malli junnuille. Peltonen tunnetaan herrasmies pelaajana joka ei osallistu kaukaloiden kahinoihin vaan pysyy niistä erossa.

Sitten siihen aiheeseen joka on kuohuttanut meitä lätkä faneja viikon. Aina siitä asti kun pelaaja Ben-Amor kävi kaukalossa raukkamaisesti Peltosen kimppuun. Luisteli toiselta puolelta kaukaloa, töni naama edellä laitaan, heitti hanskat pois ja alkoi vain hakkaamaan. Jääkiekkoon kuuluu tietyt pienet nähinät ja tönimiset kaukalossa, mutta väkivalta ei kuulu sinne, eikä tuollainen raukkamaisuus.
Jos haluaisin kattoa nyrkkeilyä, olisin mennyt sitä katsomaan, mutta tämän oli tarkoitus olla laadukasta jääkiekkoa, josta tulikin sitten verinen taistelu kenttä tietyille pelaajille.

Tuntuu että kyseessä alkaa olla hiljalleen samat pelaajat. Rangaistukset on ainakin vielä tähän mennessä ollut riittämättömiä. Esim. itse ehdottaisin että jos tietyt pelaajat(tunnistatte kyllä itsenne)jatkaa tollasta hommaa parikin kertaa niin rangaistuksena koko kauden pelaamiskielto ja palkka pois siltä ajalta kun ei pelaa. Voi siellä sitten sossun luukulla miettiä että mitä sitä tulikaan tehtyä. Pelaajalla ei myöskään olisi oikeutta pelata maailmalla muissa liigoissa. Vaikka sitä nyt olisi vaikea valvoa ja kieltää.

Nyt kuitenkin useat ihmiset ovat ottaneet tapahtuman johdosta yhteyttä poliisiin ja Ben-Amor tulee saamaan syytten luultavasti pahoinpitelystä josta hän ei selviä sakoilla vaan joutuu vankilaan. Tämäkin tietty on hyvä tapa saada pelaaja miettimään tekojaan, mutta tärkeämpää olisi ennaltaehkäisy. Kuinka kauan siihen menee että joku loukkaantuu oikein vakavasti ja ura on ohi?

Olen ehdottomasti Peltosen puolella. Legendaarinen leijona ikoni ja kapteeni, sm-liigan kunnioitettavin pelaaja ja mikä tärkeintä myös ruotsin kaataja:). Ruotsissakin pelaajat kunnoittavat Peltosta(mm. 1995 kertoo jo kaiken). Toivon hänelle pikaista paranemista ja olen kiitollinen että hänen kautensa ei ole ohi, sillä en malta odottaa että pääsen seuraamaan hänen upeaa jääkiekon pelaamista sm-liigassa. Ja mikä parasta paikan päällä:).

Itse sanoisin kuitenkin että kyllä jääkiekko on vielä suht turvallista, mutta ylilyönteihin ei ole varaa eikä ne sinne kuulu.

Mikä olisi sinun keinosi kitkeä väkivalta kiekkokaukaloista ja opettaa kunnioittamaan vastustajaa?

- Axuli83