keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Hatut.

Ensimmäisen hattuni ostin Europe Housesta, ystävän ihmettelyistä huolimatta. Pari kertaa sivu-silmällä katsoen ja kyyläten uskalsin ostaa 10 euron ruutuhatun. Huomasin pitäväni erittäin paljon hatuista... Ja sillä tiellä ollaan.

Seuraavan hattuni ostin Kampista kiertelevältä hattukauppiaalta. Hä n kertoi, että Lontoossa ihmiset ovat ostaneet samantyylisiä hattuja, mutta suomalaiset ovat pysytelleet ruutuhatuissa. Samalla tai ehkä seuraavalla Helsingin reissulla ostin Seppälästä (miesten) hatun. Siitä sai alennusta, joten se oli pakko ostaa.

Yhden hatuistani ostin UFF:ista parilla eurolla. -Kierrätys kannattaa- Ystäväni, joka oli mukana sanoi, että minun on pakko ostaa kyseinen hattu, ennen kuin ehdin sitä kunnolla päähäni saada.

Erään hattuni "uudelleen löysin", ihanan äitini avustuksella. Hattuni ja eräs toinen hattu, josta en tyylillisesti pitänyt, olivat pyörineet parisen viikkoa ympäri alakertaa. Kunnes tajusin, että " Tuo on kiva hattu, jota voisi käyttää."


Yhden hatuista ostin torin kauppiaalta. Jälleen tovin mietittyäni päätin ostaa hatun. (Olen yhä mietteliäs hattujen oston suhteen!) Näin jälkeenpäin olen huomannut, että samoja hattuja näkyy säännöllisin väliajoin katukuvassa.


Arvokkaimman (siis kirjaimellisesti) hattuni ostin Tukholman Beyond Retrosta. Kun pääsin sisään minulta meni tovi, kun yritin saada henkeä kaiken sen ihanuuden keskellä. Vuosikymmenten muoti käsien ulottuvilla. En tiennyt minne aluksi suuntaisin tai mitä hiplailisin aluksi. Hattuja oli muutamia erilaisia. Aluksi ajattelin mustaa silinteri hattua, mutta päädyin "bowler hat"- hattuun.

Uusimman hattuni ostin Turun Messuilta. Siitä hatusta minulla ei ole "jännää" tarinaa, mutta se on pakko mainita että paitani oli yhteensopiva hatun kanssa, eikä se jäänyt myyjältäkään huomaamatta.

-Smith

1 kommentti:

  1. Vau mitä hattuja!
    Tosi mielenkiintoista kuulla "keräilyharrastuksestasi" ja hauskaa kun voi nähdä kuvatkin kaikista hienoista hatuista:)

    VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!