maanantai 24. lokakuuta 2011

Iloiset tupaantuliaiset Kuopion Tyttöjen Talolla

Perjantaina 7. lokakuuta järjestettiin Kuopion Tyttöjen Talolla viralliset tupaantuliaiset. Päivää alettiin valmistella hyvissä ajoin ja yhteisvoimin: Johanna ja Kirsi johtivat juhlajärjestelyjä, Aura vastasi keittiöstä, Anna ja Liisa taustamusiikista ja Jenni ja Heli koristeluista ja kynttilöistä. Tilat koristeltiin syksyn värein, ja valkoiseen huoneeseen rakennettiin videoesitys Kuopion Tyttöjen Talon kehityskaaresta.

Ovet aukesivat yhdeltätoista. Vieraita saapui tasaiseen tahtiin, ja tunnelma oli alusta alkaen lämmin ja iloisesti virittynyt. Tilaisuus alkoi miniseminaarilla, jossa tyttötutkija Heta Mulari ja Suomen Setlementtiliiton projektipäällikkö Heli Eischer luennoivat sukupuolisensitiivisestä tyttötyöstä ja ajatuksista Tyttöjen Talo -toiminnan taustalla. Tämän jälkeen Kuopion Tyttöjen Talon johtaja Johanna Luomala ja ohjaaja Kirsi Kokkonen toivottivat vieraat tervetulleiksi ja kertoivat hieman Kuopion Talon toiminnasta. Yleisökin sai suunvuoronsa. Keskustelussa nousi esille Tyttöjen Talon tarve ja kysymys, onko olemassa vastaavaa pojille suunnattua toimintaa.

Keskustelun jälkeen pitivät tervehdyspuheenvuoronsa Kuopion Setlementti Puijola ry:n toiminnanjohtaja Eija Teerineva ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Raninen. Suomen Setlementtiliitto ry:n pääsihteeri Pentti Lemmetyinen ilahdutti kuulijoita kertomalla mielenkiintoista tietoa Setlementtiliikkeen historiasta. Delta Auton johtaja Jyrki Kupila taas esitti suomalaisille yrityksille haasteen yhteiskuntavastuun kantamisesta. Esimerkkinä tästä voisi olla ylimääräisen tavaran luovuttaminen eteenpäin niille, jotka sitä tarvitsevat.

Kuvassa: Kirsi, Johanna ja Alma

Vieraat muistivat Taloamme myös tupaantuliaislahjoilla. Kuopion Lions Club Canth lahjoitti kipeästi kaivatun digikameran, joka on siitä lähtien ollut kovassa käytössä. Lisäksi saimme kynttilälyhtyjä, kukkia, pelejä ja paljon muuta mukavaa.

Kuopion Tyttöjen Talo kiitti tukijoitaan itse leivotuilla porkkanamuffinsseilla

Lopulta siirryttiin herkkuja notkuvan pöydän ääreen. Syönnin lomassa vieraat ihastelivat tyttömäiseen tyyliin sisustettua taloa: valkoista huonetta, luovaa tilaa, aistihuonetta ja pinkkisävyistä yleistä tilaa. Tyttöjen Talolle ominainen avoin ja iloinen tunnelma säilyi hyvänä tilaisuuden loppuun saakka.

Kiitämme vieraita onnistuneesta päivästä ja toivotamme kaikki tervetulleiksi käymään Kuopion Tyttöjen Talolla!

1 kommentti:

  1. Onnea vielä täältä Turunkin suunnalta:) Näyttää oikein mukavalta ja houkuttelevalta paikalta. Valkoinen huone huokuu valoa ja raikkautta!

    Terkkuja!

    VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!