tiistai 29. marraskuuta 2011

Tukioppilas voi olla tyttö tai poika, hippi tai rokkari, punkkari tai hoppari...

Tyttöjen Talolla kävi vierailulla 12 Puolalan koulun 9.-luokkalaista, jotka toimivat tukioppilaina omassa koulussaan. Tyttöjen Talo kysyi toiminnasta, tukioppilaat kertovat:

Mitä tarkoittaa tukioppilaana oleminen?

Tukioppilaat ovat valiojoukkoja, jotka ovat valittu koulujen 9-luokkien laajasta tarjonnasta. Tukioppilas voi olla tyttö tai poika, hippi tai rokkari, punkkari tai hoppari.
Tuemme ja opetamme koulumme oppilaita, lähinnä seiskoja. Pidämme kiusaamisvastaisia opetustunteja ja teemapäiviä ympäri vuoden. Saamme paljon vapautuksia koulutuksien ja tehtävien vuoksi. Tukioppilaana saa paljon uusia kavereita ja oppii tuntemaan muita koululaisia paremmin.
Tukioppilastoiminnasta saa myös todistuksen, mitä voi käyttää kesätyönhaussa. Vaikkei oikeasti uskoisi, tukioppilastoiminta on oikeasti hauskaa!!

Miten kuvailisitte hyvän tukioppilaan piirteitä?

Sosiaalinen, reipas, kekseliäs, oma-aloitteinen, heittäytymiskykyinen, aikaansaava, kuuntelee, kannustava, ystävällinen kaikille, auttava sekä ryhmä- ja yhteistyökykyinen.

Miksi kannattaa ryhtyä oman koulunsa tukioppilaaksi?

Saa todistuksen, joka saattaa auttaa kesätöiden saantiin.
Pääsee kehittämään sosiaalisia taitoja ja olla muiden nuorten kanssa tekemisissä.
Saa paljon kokemuksia, uusia kavereita, saa osallistua erilaisiin tapahtumiin jne.
Saa vaikuttaa koulun tapahtumiin (esim. teemapäivät).
Itsetunto kohoaa.
Pääsee välittämään tietoa muille.


-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!