keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Sambusan teko-ohjeet

Sambusa on somalialainen ruoka, jota syödään paastoiltaisin tai juhlissa. Sambusan tekoon tarvitaan jauhoja, öljyä, jauhelihaa, sipulia, suolaa sekä vettä.


1. Laita jauhoja kulhoon. Sekoita mukaan suolaa ja vettä. Vaivaa taikinaa, mutta varo, ettei taikinasta tule liian kuminen.


2. Leikkaa sipuli pieneksi. Paista jauheliha sipulin kanssa ilman öljyä.


3. Pistä uuni lämpeämään. Kauli ensin yksi taikinalevy ja laita öljyä päälle. Sitten kauli toinen levy ja laita se ensimmäisen levyn päälle. Molempiin laitetaan öljyä. Kun levyt ovat päällekäin, kaulitaan se vieläkin isommaksi levyksi. Tämän jälkeen levy laitetaan kuumaan (n. 200 astetta) uuniin 2 minuutiksi.
4. Kun taikinalevy on otettu uunista se leikataan neljään osaan. Sitten irroitetaan kaksi taikinalevyä toisistaan. Näin saamme kahdeksan palaa.
Laita pieneen kulhoon jauhoja ja vettä. Tästä tehdään "liimana", jota tarvitaan seuraavaksi.


5. Taikinapalat täytetään jauhelihalla. "Taikinataskut" taitellaan kiinni ja saumakohdat "liimataan" jauhovedellä.

6. Laita öljyä paistinpannulle tai kattilaan. Kuumenna öljy kiehuvan kuumaksi. Sitten laita sambuskat öljyyn. Käännä niitä kerran.
7. Nosta sambusat varovasti öljystä kun pinta on ruskistunut. Nyt sambusat ovat valmiit tarjoiltaviksi!

Hyvää ruokahalua!

Sambusan teon meille opetti kieliharjoittelijamme Nura.

3 kommenttia:

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!