lauantai 11. helmikuuta 2012

Ajatuksia ystävyydestä osa 2/3

Sinä olet kuin... Kedolla kasvava kukka, joka saa minut hymyilemään. Auringonpaiste, joka tuo lisää valoa elämääni. Raikas tuuli, joka puhaltaa voimaa sisimpääni. Olet ihme. Hyvä ystävä on murheita estävä, kyynelpesun kestävä. Tekee iloista tuplat, lisää viineihin kuplat. Taivaalta leijui, poskelles suli. Samasta pilvestä enkelikin tuli. Olalles istuu, korvaasi kuiskaa: Lämmöllä sua ystäväs muistaa. Ja hän sinua rakastaa. Ystävä on ihana, sillä hiuksissa on kihara. Se muistojakin antaa ja voi vaikka sydämesi kantaa. Älä sitä koskaan syrjään heitä vaan anna sille enkeleitä. Olet kuin tähti öisellä taivaalla, niin kaunis niin viaton, mutta silti valaiset tietä pimeimpinä aikoina ja näytät tien oikeaan elämään. Tähtenä olet niin korvaamaton ja niin moni muuten eksyä vois. Toivon, etten hukkais tähteä tätä, muuten pimeä vie mennessään, niin eksyksiin etten löytäis enää elämää. Ystävät ovat kuin alusvaatteita, aina lähellä. Ystävä on hän, joka työntää sinut matkaan kun epäröit, luottaa kun et itse luota. Ystävä on hän, joka näkee, mihin pystyt, haastaa hyviin muutoksiin ja auttaa tunnistamaan oman tiesi. Ystävä on hän, joka kysyy oikeita kysymyksiä, jotka ohjaavat eteenpäin, kun pelkäät menettäneesi suunnan. Ystävä on hän, joka toivoo sinulle vain parasta, uskoo unelmiisi ja antaa siivet lentää niitä kohti. Hyvä ystävä on kuin aspiriini - se auttaa.
Hyvä ystävä on kuin nastarengas
- se ei petä.
Hyvä ystävä on kuin sadekuuro.
- se virkistää.
Hyvä ystävä on kuin kesä
- se on aina yhtä odotettu.
Hyvä ystävä on kuin koti
- siitä ei voi luopua.
Sydän voi tuntea,
mieli voi vaihtua.
Rakkaus voi sammua,
mutta ystävyys kestää.
Ystävä on iältään vanha tai nuori, luonteeltaan vakaa tai tulivuori. Väliä ei sillä miltä hän näyttää, täysin harmaa tai väriä käyttää. Kooltaan on pieni tai XX-ällä, vaan aitoa kultaa on sydän hällä! Tuttuja tulee joka päivä ja menee myöskin, mutta tosi ystävät tulevat ja jäävät, vaikka ei joka päivä nähtäisikään. Ystävä on kuin pissa housussa: kaikki sen näkevät, mutta vain minä voin tuntea sen lämmön. Ystävyys on... Nostamista ylös, työntämistä eteenpäin, kuuntelemista ja hiljaisuutta, olemista toista varten. Ystävyys on korvaamatonta.
Ystävyysaiheisia mietteitä on kerätty internetistä mm. linkistä tekstarit.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!