tiistai 3. huhtikuuta 2012

Elämäntyyli


Blogi-tiimi pääsi suunnittelemaan ja toteuttamaan Setlementti-lehden nuortenaukeaman. Tiimi valitsi yhteiseksi aiheeksi Lifestyle - elämäntyyli

Tässä heidän julkaisujaan aiheesta:Koin musiikillisen valaistumiseni 7-vuoden iässä Euroviisu-karsintojen muodossa. Perheeni jokavuotisiin perinteisiin on aina kuulunut Euroviisujen seuraaminen ja sinäkin vuonna istuin katse tiiviisti ruudussa katsellen Suomen esikarsintoja.
Ruutuun ilmestyikin jokavuotisten poppareiden ja iskelmätähtien lisäksi jotain aivan muuta. Viisi hirviöksi pukeutunutta tyyppiä, jotka karjuivat ja soittivat täysillä. Se hetki muutti elämäni kulun. Äkkiä Gimmel, Pikku G ja muut ennen enemmän tai vähemmän intohimoisesti fanittamani bändit eivät enää olleetkaan maailman parhaita. Lordi oli vienyt sydämeni alle kolmessa minuutissa.
Noin kuukauden päästä kyseisestä tapahtumasta pääsin Suomen Euroviisu Finaaliin katsomaan Lordia livenä. Muistan olleeni koko päivän aivan täpinöissä. Fanipaitakin piti hommata.
Jälkeenpäin ajatellen siisteintä Lordin show:ssa taisi olla pyrotekniikka. Kyllähän se 7-vuotiaana vetää hiljaiseksi, kun katosta ja lattiasta lentää samaan aikaan kipinöutä.
Euroviisujen ja Lordin jälkeen musiikkimakuni sai lopullisen suuntansa. Löysin 80-luvun melodisen rockin ja huomasin fanittavani samoja bändejä kuin kavereideni isät. Tällä hetkellä kovinta on aito 70-luvun punkrock ja hardcore. Kuitenkin aina, jos joku kysyy lempimusiikkityyliäni, vastaan rock. Ja siitä on kiittäminen Lodria.

-          Saana, 14


Music

This is how I found My Chemical Romance:
Welcome to the Black Parade music video.
I still remember when I saw that music video from MTV. I said: Who’s that crazy guitarist? I meant Frank Iero, but back in then I didn’t know anything about that band.
When I started Turku’s vocational school, I started to listen My Chemical Romance again.
Now days I listen My Chemical Romance almost like 24/7. Well, not then when I sleep. MCR’s music has helped me a lot.
Also I like the lyrics of the songs, there’s the point!

-          Tiia 21

Sylissäsi

Sylissäsi
Tahdon olla kuolematon

Synkronoitua sydämesi sykkeeseen
sen kertoessa miten jatkaa
Opetella ulkoa
tuoksusi, niskasi
Ja sateen ropinan ikkunaa vasten:

tralala, tralalalam.

-          Raunis 14

Pulkkamäessä

Käsi ylös kuinka moni haluaisi pulkkamäkeen?
Entä kuinka moni käy oikeasti mäessä peuhaamassa?

Itse olen 28-vuotias ja joka talvi odotan lumentuloa kuin pikkulapsi, sillä muutoksella, että olen nykyään iso lapsi:). Rakastan talvea enemmän kuin mitään muuta vuoden aikaa. Raitis ilma, pehmeän karhea lumi, lumienkelit ja -ukot.
Lämmintä juotavaa ja jotain syötävää hyvine ystävien seurassa.
Ikä on vain numeroita, joten nyt kaikki rohkeasti vaan mäkeen pyörimään, se vähentää kummasti stressiä, saa naurua aikaan ja ennen kaikkea mikä tärkeintä - muistoja.
Jokainen meistä voi olla lumikenttien sankari. Pulkalla tai ilman.

-          Axuli83

Young’s Lifestyle

Ikävä tosiasia, mutta polttavatko nykyisin nuoretkin jo itsensä loppuun ja miten tähän ollaan päädytty?
Ennen on vain puhuttu aikuisten ja lapsiperheiden hektisestä elämästä, eikä olla kiinnitetty huomiota nuorten jatkuvasti lisääntyvään hektisyyteen ja pahoinvointiin… paitsi nyt…
Mutta miten sitä ohjelmaa sitten vaan riittääkin ja tuntuu, että tunnit loppuvat vuorokaudessa kesken, jolloin siihen keksitään ratkaisuksi muutaman tunnin yöunet 8-9 tunnin sijaan ja taas mennään…
Kysyttäessä yleisesti nuorten viikosta on vastaus seuraavanlainen: klo 8-15 koulussa, koulusta suoraan treeneihin kahdeksi tunniksi, sieltä kotiin, syömään, läksyt ja televisiota sen verran kuin ehtii. Ja klo 22, kun on aikaa, päädytään FB:hen juttelemaan kavereiden kanssa päivän kuulumiset ja muistetaan mennä siinä yhden tai kahden aikaan nukkumaan ja lasketaan tunteja siihen, kun kello soi klo 6.30 ja bussiin juoksu taas edessäpäin. Viikonloppuna sitten nukutaan…
Itse saa olla siinä mielessä onnellisessa asemassa, että on ollut niin tukeva ja rakastava perhe, jolloin kodistakin on muodostunut turvallinen hengähdys- ja akkujen latauspaikka. Näin ei kuitenkaan kaikilla ole, harmi…
Nykyisin on muodostunut taitolajiksi rajata, hallita ja aikatauluttaa ajankäyttöä, jolloin lopputulos on liian tiivis päivä, viikko, kuukausi ja vuosi… Vuodenvaihteessa taas mietitään mitä sitä onkaan tullut tehtyä, muistamatta puoliakaan. Päämääränä kun vain on, että ”pakko ehtiä ja jaksaa tehdä kaikki vielä kun on nuori”.
Mutta ajatellaan tätä vähän: Mitä jaksamme aikuisena ja yli puolet loppuelämästämme mikäli jo nyt vedämme itsemme aina ihan piippuun.
Ratkaisu: Please, kirjoittakaa kalenteriin ”minä itse”, ”sohva”, ”tv” tms. Rajatkaa hetki, jolloin olette ”tekemättä mitään”. Arvostakaa itseänne: pysähtykää, hengittäkää ja kuunnelkaa itseänne. ”Ei ole pakko aina jaksaa”. Elämä käy muuten liian raskaaksi, vaikka sen pitäisi kuitenkin olla elämistä varten, ainutlaatusita.
Ps. Muistakaa ystävät, jotka teillä on!

-          Sohvi -90


Lapset

Pidän lapsista, koska he ovat positiivisia ja yleensä iloisia. Olen hoitanut lapsia todella paljon. Voin olla oma itseni heidän kanssaan. Lapset ovat suoraan puhujia.  He sanovat suoraan mitä he ajattelevat ja he ovat ihania. Lapset ovat minun elämässä tärkeitä. He ovat sitä aina.
Minulla on kolme ystäväni lasta, joita olen vaihtunut. Heidän äiti luottaa muhun. Olen jopa joskus vaihtunut heitä viikonloppuna ja viikolla. Heidän kanssaan on ihanaa eikä koskaan tylsää.
Aina kun vahdin heitä, olen iloinen. Lapset osaavat olla ilkeitäkin ja jopa joskus hyvin kiukkuisia, mutta olen silti heidän kanssaan iloinen. En voisi suuttua lapsille. Lapsilla vilkas mielikuvitus ja se on yleensä todella monipuolinen.

-          Piia 21

The Life of Young People

There are various different types of age groups (young people). This age of young people reaches between the ages of 10-28 years. In this age group there are various types of life styles. The various life styles can be explained below.
Dressing habit is one of the life styles of young people. Most young people in our society today like dressing up themselves. In this case, they have different dressing styles. For example some young people like to dress like hiphop star, rock star, gang star, model and movie stars. Int this “fashion style” they wear recent outfit in the market. The young people also have this habit of “to match”. They like matching their colors of what they are wearing.
Educationally many young people want to be educated. By education they believe they will have a better job.
Socialization is another aspect of young people´s life style. When we talk about socialization, we mean the social aspect of life. Many young people are interactive and by this they learn new languages and cultures and makes new friends. Also many young people like smoking, drinking, clubbing and partying most of the time.
Also leisure time, they have different kinds of activities that young people like to do in their leisure time.  For example, some young people like to read novels, watch TV, go out with friends, go to the beach, use the internet, go for shopping and go to watch movies with friends.
Traveling is also one aspect of most people´s life style. Most young people like to travel abroad during their holiday. By this they like to interact with other people, study the life style of another society. In fact most young people want to discover the real world by traveling.
About music; for example some of the young people like to listen to slows, hiphop and rock bands.

Traci 17 


 
Kuva: - Smith

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!