tiistai 7. elokuuta 2012

Vinkkejä opiskelukiireiden kesyttämiseen

Syksy tulee, koulut alkaa, vois aloittaa vaikka joitakin uusia harrastuksia... Ystäviäkin haluaisi ehtiä näkemään. Vaan mistä aikaa tähän kaikkeen? Tätä kysymystä on tullut joskus useampaankin otteeseen mietittyä - niin opiskeluaikoina kuin nyt töissä ollessa. Törmäsin hiljattain siihen, että joku muukin näin syksyn kynnyksellä pohtii samoja asioita, joten ajattelin jakaa yhden kanssanne yhden käytännön vinkin, jota olen itse monesti käyttänyt:
 
Voit piirtää itsellesi sellaisen viikkolukujärjestyksen, josta näkyy milloin teet mitäkin. Eli koulussa vietetty aika, kotitehtävät, uni (joka on yleensä väh. 8 h), lepo, ruokailut, ystävät, mahd. seurustelukumppani, oma aika (esim. harrastukset) jne. Tuollainen suunnittelu voi auttaa hallitsemaan asioiden paljoutta ja elämään joka päivä sellaista elämää, että se tuntuu itsestä mukavalta. (Vaikka ei tietysti kaikki voi aina olla vaan kivaa - vai voiko???)

Ei kannata olla kuitenkaan ihan joustamaton noiden aikataulujen kanssa. Joskus voi suunnitelmat mennä plörinäksi, eikä sekään ole maailmanloppu! ;) Muista, että se riittää että teet parhaasi – aina ei jaksa/ehdi tehdä kaikkia asioita esim. läksyjä superhyvin. Joskus riittää vähemmänkin täydellinen!

Pian nähdäänkin jo kaikkien kanssa ihan livenä kun talo aukee keskiviikkona 5.9.! :) Sitä ennen tulossa ainakin retki Turun Kakskertaan tiistaina 4.9., johon saa myös ilmoittautua vaikka mulle! (puh. 045-1289808) :) Lisätietoa myös nettisivuilta.

terguin: Tyttöjen Talon työntekijä Johanna

p.s. Millaisia ajankäyttöön tai kiireen kesyttämiseen liittyviä konsteja ja vinkkejä teillä on? Kommentoikaa ja jakakaa omat vinkkinne muillekin! :) Kaikilta löytyy varmasti omat jipponsa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!