keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Lätkä väkivaltaa vai ei?

Olen pitänyt penkkiurheilusta niin kauan kun muistan ja muistini ulottuu pitkälle:). Yksi laji on kuitenkin hiukan ylitse muiden. Jääkiekko. Lätkä. Suosikki pelaajani on aina ollut Ville Peltonen. Olen seurannut hänen hienoa uraansa aina vuodesta 1994 asti. Häntä hienompaa ja taitavampaa pelaajaa on vaikea hakea mistään. Ja toiseksi hän on erittäin hieno malli junnuille. Peltonen tunnetaan herrasmies pelaajana joka ei osallistu kaukaloiden kahinoihin vaan pysyy niistä erossa.

Sitten siihen aiheeseen joka on kuohuttanut meitä lätkä faneja viikon. Aina siitä asti kun pelaaja Ben-Amor kävi kaukalossa raukkamaisesti Peltosen kimppuun. Luisteli toiselta puolelta kaukaloa, töni naama edellä laitaan, heitti hanskat pois ja alkoi vain hakkaamaan. Jääkiekkoon kuuluu tietyt pienet nähinät ja tönimiset kaukalossa, mutta väkivalta ei kuulu sinne, eikä tuollainen raukkamaisuus.
Jos haluaisin kattoa nyrkkeilyä, olisin mennyt sitä katsomaan, mutta tämän oli tarkoitus olla laadukasta jääkiekkoa, josta tulikin sitten verinen taistelu kenttä tietyille pelaajille.

Tuntuu että kyseessä alkaa olla hiljalleen samat pelaajat. Rangaistukset on ainakin vielä tähän mennessä ollut riittämättömiä. Esim. itse ehdottaisin että jos tietyt pelaajat(tunnistatte kyllä itsenne)jatkaa tollasta hommaa parikin kertaa niin rangaistuksena koko kauden pelaamiskielto ja palkka pois siltä ajalta kun ei pelaa. Voi siellä sitten sossun luukulla miettiä että mitä sitä tulikaan tehtyä. Pelaajalla ei myöskään olisi oikeutta pelata maailmalla muissa liigoissa. Vaikka sitä nyt olisi vaikea valvoa ja kieltää.

Nyt kuitenkin useat ihmiset ovat ottaneet tapahtuman johdosta yhteyttä poliisiin ja Ben-Amor tulee saamaan syytten luultavasti pahoinpitelystä josta hän ei selviä sakoilla vaan joutuu vankilaan. Tämäkin tietty on hyvä tapa saada pelaaja miettimään tekojaan, mutta tärkeämpää olisi ennaltaehkäisy. Kuinka kauan siihen menee että joku loukkaantuu oikein vakavasti ja ura on ohi?

Olen ehdottomasti Peltosen puolella. Legendaarinen leijona ikoni ja kapteeni, sm-liigan kunnioitettavin pelaaja ja mikä tärkeintä myös ruotsin kaataja:). Ruotsissakin pelaajat kunnoittavat Peltosta(mm. 1995 kertoo jo kaiken). Toivon hänelle pikaista paranemista ja olen kiitollinen että hänen kautensa ei ole ohi, sillä en malta odottaa että pääsen seuraamaan hänen upeaa jääkiekon pelaamista sm-liigassa. Ja mikä parasta paikan päällä:).

Itse sanoisin kuitenkin että kyllä jääkiekko on vielä suht turvallista, mutta ylilyönteihin ei ole varaa eikä ne sinne kuulu.

Mikä olisi sinun keinosi kitkeä väkivalta kiekkokaukaloista ja opettaa kunnioittamaan vastustajaa?

- Axuli83

2 kommenttia:

  1. Mä en oo vieraileva blokkari!

    VastaaPoista
  2. Kaikki tekstit, jotka eivät ole julkaistu kirjautumalla tähän blogiin vaan, jotka on esim. lähetetty sähköpostilla osoitteeseen veera.saila@mimmi.fi julkaistaan täällä blogissa nimimerkillä "Vieraileva bloggari". Tarvitsetko apua kirjautumisen kanssa omilla tunnuksillasi?

    T. veera

    VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!