torstai 2. toukokuuta 2013

Visit på Åbo Svenska Teater 25.4.2013

Åbo Svenska Teater är det äldsta teaterhuset i Finland. Det första teaterhuset byggdes på 1810-talet, men det brann ner år 1827 i Åbo Brand. P.J.Gylich planerade den nya teaterbyggnaden som öppnades år 1839.

Teatersalongen ser vacker och fantastisk ut. Det finns röda och mjuka bänkar/fåtöljer. Scenen är enorm och det finns plats för en liten orkester under den. Det finns en fin ljuskrona och vackra änglamålningar uppe i taket. En del av balkongerna är utsmyckade med äkta guld.

Det gamla huset har också sina spöken. Arne-spöket hemsöker teatern. Han var scenmästare för länge sedan och dog eftersom han föll ner från balkongen. Han var jättenoggrann. Man tror att han hjälper till med att göra kulisser innan premiärer, och därför blir allting klart i tid till föreställningen.

Jag lärde mig mycket. Jag skulle aldrig ha trott att om det medverkar fem skådespelare i en föreställning behövs det 30-40 andra människor för att förbereda den. Det var värt att gå på en rundtur!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!