keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöä vastaa Blogi-tiimin kysymyksiin!  
Turun Tyttöjen Talon Blogi-tiimissä nousi alkusyksystä toive haastatella tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä. Haastattelupyyntö hyväksyttiin iloksemme! Ryhmässä mietittiin viisi sellaista kysymystä, jotka kertoisivat muun muassa jotakin Saulista persoonana ja tärkeästä nuorten hyvinvointiin liittyvästä Ihan tavallisia asioita -kampanjasta.
Tasavallan presidentin Sauli Niinistön vastaukset Blogi-tiimin sähköpostihaastatteluun: 


1. Ajattelitteko nuoruudessanne, että teistä vielä joku päivä tulisi tasavallan presidentti?

En todellakaan, ei käynyt koskaan mielessäni. Minulla ei juuri ollut tulevaisuuden suunnitelmia. Päivä kerrallaan mentiin ja hauskaa oli. Ihan pienenä suunnittelin urheiluselostajan uraa. 

2. Miten arkielämänne on muuttunut presidentiksi tultuanne? Millaista esimerkiksi vapaa-aikanne nykyään on?

Arkielämä on vaihtunut vahdituksi arkielämäksi, turvamiehet seuraavat minua kaikkialle. Siihen on vaikea tottua. En ole kuitenkaan luopunut esimerkiksi rullaluistelusta. Turvamiehet seuraavat pyörällä perässä. Presidenttihän ei muuten koskaan ole lomalla, mutta toki vapaa-aikaa välillä on. Luen, harrastan liikuntaa ja tietysti ulkoilen koiramme Lennun kanssa. 


3. Millaisia vaikutuksia olette havainneet käynnistämällänne Ihan tavallisia asioita -kampanjalla jo olleen?

Ihan tavallisia asioita -kampanjan tarkoituksena on ollut tehdä lasten ja nuorten arjesta turvallisempaa. Ajatus on, että ihan jokainen meistä voi tehdä jotain nuorten hyväksi. Nyt kampanja jatkuu minusta riippumatta ja se on ilahduttavasti kasvanut lukemattomiksi hankkeiksi ja ideoiksi, joita monet eri ihmiset, ryhmät ja yritykset toteuttavat parhaaksi katsomallaan tavallaan.

Olen pistänyt merkille, että kampanjan jälkeen on alkanut keskustelu siitä, miten pienet arkipäivän asiat voivat vaikuttaa nuorten hyvinvointiin. Ollaan havahduttu siihen, että minä itse voin tehdä jotain, ja että se pienikin tekeminen voi vaikuttaa hyvinkin suuresti nuoren elämään. 

Jatkan toki myös omaa työtäni nuorten asioiden parissa. Esimerkiksi nyt syksyllä osallistuin nuorten kyselytuntiin Kontulassa. On hyvä päästä kuulemaan nuorten elämästä ihan kasvokkain.

4. Mitä olisitte valmis tekemään koulukiusaamisen pysäyttämiseksi?

Kiusaaminen on aina väärin, eikä kenenkään pitäisi joutua sen kohteeksi. Kaikilla on tehtävää, opettajilla, vanhemmilla ja koulutovereilla, jotta kiusaamisesta päästään. On tärkeää, että kaikki koulukiusaaminen tulee tietoon, silloin voidaan myös auttaa.  

Mielestäni myös koulutoverit voivat omalla kohdallaan miettiä, mitä he voisivat tehdä, jotta kaikki pysyvät mukana. Useinhan nuoret itse ovat nuorten paras tuki. Avoimuus, suvaitsevaisuus ja ymmärrys eivät ole ainoastaan sanoja, vaan jokaisen meistä tulisi myös toimia niiden mukaan. Tämä ei missään nimessä tarkoita sitä, että vastuu kiusaamisen loppumisesta olisi vain muilla lapsilla. Vastuuta on aikuisilla, mutta myös lapset saavat ja heidän pitääkin olla toimijoita asioissa, jotka heitä koskevat.


5. Jos saisitte kolme toivetta, mihin käyttäisitte ne?

Yhteisen hyvän edistämiseen; että olisi vakaat olot, että ympäristömme kestäisi ja että onnellisuus lisääntyisi.  


Pikakysely:

Kahvi vai tee? Kahvi.
Talvi vai kesä? Loppukesä ja alkusyksy.
Makea vai suolainen? Suola on kuulemma pahasta. 
Puku vai verkkarit? Verkkarit.
Fakta vai fiktio? Fiktio.

2 kommenttia:

  1. Hyvät kysymykset ja hyvät vastauksetkin! Ajankohtaisia kysymyksiä. Erityisen hauskaosio tuo pikakysely! Ihanaa joulun odotusta blogi-tiimiläisille ja kaikille Tyttöjen Talolla.

    Sanna

    VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!