maanantai 27. lokakuuta 2014

Lämpöä ja romantiikkaa syksyyn

Moni jää valittelemaan syksyn kylmyyttä, harmautta ja ehkä hieman sitä ahdinkoa. Olen itsekin kyllä sortunut tuohon valitteluun, kunnes tajusin ystäväni luona kuinka kynttilät ja tuikut saavatkaan ihmeitä aikaan. Ne tuo lämpöä, romanttisen tunnelman ja piristävät mieltä kummankin paljon. Vaikkei olisikaan mitään muuta valoa kuin se minkä kynttilät tuovat, se riittää. Tarviiko aina olla kuluttamassa sähköä ja pitämässä täysi valaistus päällä? Itse en saa siitä mukavuuden tunnetta aikaiseksi, tai lämmön tuntua kylmyyden keskelle. Itse haluan saada sen lämmön tunteen, romanttisen tunnelman ja lämpimän valon ympärilleni mitä ikinä sitten teenkin.

Olen aina rakastanut kynttilöitä ja tuikkuja, mutten niinkään tajunnut sitä. Kotona asuessani totuin siihen, että äitini aina laittoi pimeän kauden tullessa kynttilöitä ja tuikkuja palamaan. Milloin missäkin niitä sattui näkemään, jotenkin siitä tulee turvallinenkin olo. Kodikas. Ystäväni luona huomasin sen kuinka paljon mä rakastan olla asunnossa jossa on tuikkuja tai kynttilöitä palamassa mielin määrin, totta kai turvallisuus huomioon ottaen. Se tunne minkä itse siitä saan on sanoin kuvaamatonta, siinä unohtuu ulkona oleva pimeys ja kylmyys.
Voisin veikata, että jopa muistoja niistä hetkistä kun äiti on laittanut tuikkuja ja kynttilöitä palamaan sinne tänne, tulee siitä kun saan olla tuikkujen ja kynttilöiden valtakunnassa.

Itselleni kynttilät ja tuikut tarkottavat lämpöä, tunnelmaa ja romantiikkaa. Romantiikkaa; ei tietenkään jokaisena hetkenä, mutta yleisessä mielessä.
Mikä sen tunnelmallisempaa ja ihanempaa voisi olla kuin tuikkuja ja kynttilöitä palamassa niin paljon kuin vain on turvallista laittaa, punaviiniä, hyvä ruoka ja hitaampaa musiikkia? Tuo on yksi niistä omista unelmista tai hetkistä joista haaveilee sen oman kullan kanssa.
Mutta näin muuten, tykkään yksinäänkin poltella tuikkuja ja kynttilöitä kuunnellen musiikkia; hyvä seura yleensä vain puuttuu. Sehän vain kruunaisi syksyisen koti-illan, tai kotipäivän. Hyvässä seurassa kaikki on aina paljon parempaa kuin yksinään. Kuten tämäkin hetki, voisi olla vielä paljon parempaa jos voisi olla hyvässä seurassa, kynttilöitä palamassa, jotkut vähän huonommat vaatteet päällä ja jotakin hitaampaa/romanttisempaa musiikkia mistä jokainen tykkää. Siinä vasta mahtava päivä tai ilta.
-Frankie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!