tiistai 6. syyskuuta 2011

”Hyvä, helppo ja kiva tulla, kun paikalla on samanhenkisiä ihmisiä kuin itsekin on”,

kuuluu Tyttöjen Talon kävijöiden suusta. Paikalla on helposti lähestyttäviä työntekijöitä ja tunnelma on mukava. Tyttöjen Talo on tuttu ja turvallinen, eikä ketään syrjitä. Talolla kuullaan montaa eri kieltä ja kulttuureja on yhtä monia kuin kävijöitä. Talolla pärjää hyvin ilman suomen kieltä.

Omat mielipiteet sallittu!
Avoimessa toiminnassa useimmiten vain oleskellaan ja pelaillaan. Pelejä löytyy Singstarista Afrikantähteen. Yhdessä myös kokataan. Leipäbaari eli avoimen toiminnan välipala on maksuton kävijöille, jotka osallistuvat sen tekemiseen. Avoimessa toiminnassa on paikalla myös mukavia vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka auttavat esimerkiksi koulutehtävissä ja kuuntelevat. Juhlapäivinä voi olla aiheeseen liittyvää toimintaa esim. vappuna ja halloweenina naamiaiset ja laskiaisena pulkkamäki ja pullaa. Talon toimintaan voi itse vaikuttaa muun muassa kävijöistä ja työntekijöistä muodostuvassa Taloparlamentissa, joka kokoontuu kerran kuussa päättämään Talon asioista. Avoimen toiminnan aukioloajat löytyvät täältä.

Ryhmiä ja toimintaa
Avoimen toiminnan lisäksi Talolla toimii myös erilaisia ryhmiä, kuten Teehetki yli 20-vuotiaille ja somalinkielinen tyttöryhmä. Lisää tietoa ryhmistä täällä.
Keskiviikkoisin toimii Pop In-vastaanotto, kävijöiden kesken "koppihoito", jossa ihastuttava terveydenhoitaja Marjukka auttaa kiperissä terveyteen ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Myös työntekijöiden kanssa on mahdollisuus puhua luottamuksellisesti kahden kesken.

”Piristysruiske joka auttaa pärjäämään”
Kaikki 12-28 -vuotiaat tytöt ja nuoret naiset toivotetaan tervetulleiksi Talolle. Täällä voi vaihtaa mielipiteitä, kuulumisia ja vaikkapa haleja. Toimintaa voi seurata myös tästä blogista, vaikket itse pääsisikään paikan päälle.


Tavataan Talolla! :)


3 kommenttia:

 1. Paljon asiaa tässä jutussa. Onneksi Tyttöjen Taloja on myös olemassa Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa.

  VastaaPoista
 2. Hei, yritin lähettää äsken komemntin pelkästään lähetä kommentti painikkeella, mutta kommentti ei lähtenyt. Kävin esikatselussa ja havaitsin, että sitä kautta kommentti lähti. Missä vika?

  VastaaPoista
 3. Hei!
  kiitos kommenteista sekä tärkeästä kysymyksestä!
  Kommentit ovat erittäin tervetulleita, mutta ne eivät tule näkyviin, ennen kuin ne on hyväksytetty Turun Tyttöjen Talon työntekijällä.
  Kommentit siis tulevat ensin sähköpostiin ja hyväksyttämisen jälkeen näkyviksi täällä.
  Tällä tavoin pyrimme välttämään asiaankuulumattomat kommentit. Rakentavaa kritiikkiä saa toki aina antaa, joten kommentoikaa ihmeessä! :)

  VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!