maanantai 10. lokakuuta 2011

Kirjeenvaihtoa Kuopiosta: Minä tyttönä Kuopiossa

Tämän tekstin on kirjoittanut blogin kirjeenvaihtoystävä Kuopion Tyttöjen Talolta.

Millaista on olla tyttö Kuopiossa?
Onko siinä muka jokin ero siihen, kuin olla tyttö vaikkapa Helsingissä?
Tai miten se poikkeaa siihen millaista on olla poika Kuopiossa? Tai nainen?
Kai kysymyksiä olisi helpompi keksiä kuin vastauksia.

Kuopio tarjoaa naispuolisille henkilöille paljon. On monen monta kampaamoa, kauneussalonkia, vaateliikettä, harrastusmahdollisuutta, tanssipaikkaa ja tietenkin Tyttöjentalo.

Kai tänne sopeutuisi, voisi kotiutua.
Samaa rataa asiat kulkevat Kuopiossa kuin muuallakin – uskoisin.

Huono peruskouluilmapiiri, jokaiselle riittää kaveri tai pari, ihmiset ajetaan ahtaalle, jotkut taas nauttivat kympillä. Meininki on kuitenkin raikkaampaa kuin tunkkaisessa sisäänpäin kääntyneessä Kainuussa.

Joskus kuitenkin miettii, muuttuisivatko asiat sen kummemmiksi, vaikka muuttaisi rapakon taakse. Kulttuurishokin jälkeen alkaisi perinteinen valitus.

Toivoisin Kuopioon vielä enemmän aktiviteetteja tytöille ja naisille. Tekemistä kaiken ikäisille. Nuorisotalotkin tuntuvat enemmän pojille suunnitelluilta. Biljardia ja pöytäjalkapalloa – ei sillä, etten pitäisi kyseisistä peleistä.

Kai kaikki on itsestä kiinni. Omasta asenteesta ja siitä, miten näkee ympäröivän maailman. Ainahan voi tarttua kaukosäätimeen ja vaihtaa kanavaa.

Lopeta totuuden etsiminen ja asetu aloillesi hyvään fantasiaan.

- Beeda

1 kommentti:

  1. On todella kivaa ja mielenkiintoista kuulla kuulumisia Kuopiosta! Kiitos hyvästä kirjoituksestasi, Beeda. "Lopeta totuuden etsiminen ja asetu aloillesi hyvään fantasiaan." Aivan ihana lause! :)
    Tervetuloa blogi-tiimiin!

    VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!