torstai 6. lokakuuta 2011

Blogihaaste nro I - Itsenäisiä naisia julkisuudessa & populaarikulttuurissa

Olen Tyttöjen Talon blogitiimin toinen ohjaaja, Sanna. Tällä postauksella laitan liikkeelle ensimmäisen blogihaasteen. Blogihaaste voi tuntua vieraalta käsitteeltä niille, jotka eivät ole vielä ehtineen bloggailla kovinkaan kauaa, joten avataan asiaa hieman. Blogihaasteen voi heittää ilmoille kuka tahansa blogia päivittävä kirjoittaja. Blogihaasteen tarkoituksena on saada muiden ajatuksia kuuluviin samasta aiheesta. Esimerkiksi ruokablogia pitävä bloggari voi heittää blogihaasteeksi yhden ruoka-aineen, kuten suklaa, jonka jälkeen toiset bloggaajat päivittävät suklaapitoisia ruokaohjeita mielellään kuvien kera toisten luettaviksi. Melko yksinkertaista, eli tarkoituksena on jakaa ajatuksia ja saada ideoita myös itselle.

Blogihaasteena heitän Teille kaikille kirjoittajille ja lukijoille: "Kuvaile, postaa linkki tai kuva, kommentoi anonyymisti kuka sinun mielestäsi on itsenäinen tyttö tai nainen julkisuudessa tai populaarikulttuurissa. Kerro miksi valitsit juuri tämän henkilön. Jos mieluista henkilöä ei löydy, kuvaile minkälaisia ominaisuuksia itsenäisellä tytöllä tai naisella olisi".

Haasteeseen voi vastata esim. sähköpostitse osoitteeseen: veera.saila@mimmi.fi. Kerro viestissä nimimerkkisi, jolla haluat blogitiimin tekstisi/kuvasi/linkkisi julkaisevan.

Oma, ehdoton suosikkini itsenäiseksi tytöksi on Lisa Simpson. Lisa on kuvitteellinen henkilö Simpsonit -piirrossarjassa. Hän on 8-vuotias vegetaristi, joka soittaa saksofonia. Lisa on kiinnostunut luonnonsuojelusta. Vaikka Lisa on ikäistään kypsempi ja viisaampi, hän osaa olla myös kuin ikäisensä. Lisa on hyvä koulussa, joskaan ei kovin suosittu koulun muiden oppilaiden parissa. Usein Lisa ratkaisee kotikaupungissaan Springfieldissä sattuneitta ongelmia yhdessä veljensä, Bartin kanssa.

Voit lukea Lisasta lisää täällä.

Kuka on sinun valintasi?

2 kommenttia:

  1. Hei, täähän on kiva!
    Mä en osaa nimetä ketään tiettyä julkisuuden henkilöä tähän, mutta noita ominaisuuksia :)

    Mun mielestä vahvuus ja itsenäisyys tarkoittaa sitä, että asettaa itselleen ensin tavoitteita, tavoittelee rohkeasti unelmiensa ja ottaa asioista selvää ihan itse. Jos olet vielä sosiaalinen, iloinen ja kiva muille tavoitellessasi unelmiasi, sinut nähdään vielä enempi myönteisenä ja rohkeana. Avoimuus ja seikkailuhenkisyys on kanssa itsenäisen naisen ominaisuuksia. Huumoria ja onnellisia hetkiä pitää matkan varrella olla paljon. Pian huomaat, että olet saavuttanut tavoitteesi kuin huomaamatta. :)

    Aurinkoa!

    VastaaPoista
  2. Hei! Aivan mahtavia ajatuksia ja hieno kommentti, kiitos siitä! Kuulostaa hyviltä ja pitkälle kantavilta ominaisuuksilta. Kaikkea tuota voi varmasti olla haastava ainakin kerralla saavuttaa, mutta on hienoa jos edes muutamaan aina välillä pyrkii tarttumaan. Uskon, että kun yhdestä saa kiinni, niin on jo paljon helpompi tarttua seuraavan haasteeseen.

    Aurinkoa myös sinne!

    VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!