tiistai 4. lokakuuta 2011

Piilevä Etsivä?

Ensimmäiset kirjat, joita lapsena kirjastosta ahmin olivat Neiti Etsivät. Susikoira Rex. Viisikosta en välittänyt. Lainailin paljon erilaisia kirjoija, mutta huomasin, että ne jäivät nurkkaan ja ahmin etsiväkirjat.

Parikymppisenä löysin Agatha Christien. Dekkarimaailman kuningattaren... ehkä jopa kuninkaan. Ainoa kirjailija ja kirja, joka menee myynnissä edelle on Shakespeare.
Agatha Christie teki elämänsä aikana 90 romaania, joista oon puolet kahlannut läpi. Elämänviiva tuntuu pomppaavan aina asteen ylöspäin kun löydän uunden Christien kirjan tai löydän uuden suosikkikirjailijan.

Agathan kirjat eroavat dekkareinakin jo muista dekkareista. Hänen lisäkseen suosikkehin ja parhaimmistoon kuuluvat ruotsalaiset kirjailijat Camilla Läckberg, Anna Jansson, Wahlöös (Beckit). Amerikkalaisista rakastan Tess Gerritseniä, Robin Cookia ja Simon Beckettiä.

Sairaalamaailmassa tapahtuvia rikoksia. On mielenkiintoista kun patologi löytää kuolleesta uuden asian, johtolangan.

Rikoksen ratkaisu, pahisten kiinnisaaminen, se kaikki jännitys aivan kuin olisi itse mukana ja lopuksi ratkaissut rikoksen. Sen kaiken viehätys. Oli kirja kuinka brutaali tahansa en malta odottaa, että pääsen ratkaisemaan rikoksen.

Heh... ehkä minussa asuu pieni kaljupäinen belgialainen etsivä - Hercule Poirot :)


- Axuli83

1 kommentti:

  1. Onpa inspiroiva teksti!
    Katson aina Beck-sarjaa tv:stä ja tekstisi innostaa tutustumaan myös tähän kirjailijaan!

    VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!