keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Raittiusko hienoa? Kyllä niin väitän..

Muistan olleeni 14-vuotias kun join alkoholia ensimmäisen kerran. Olin yötä hyvällä ystävällä ja hänen äitinsä oli ostanut meille siideriä (meidän pyynnöstä, jep).

Join 3 pulloa ja tulin hiprakkaan. Olo oli euforinen, mutta ei ihmeellinen. Kyseisen kokemuksen jälkeen join vielä muutaman kerran, kummallakin vähemmän kuin ensimmäisellä kerralla. Sitten juominen vain jäi. Olin huomannut miettiväni, että mitä järkeä siinä on?

Suurin osa porukasta - yleensä kaikki - oli kännissä kaupungilla. Ilmeni paljon konttailua, oksentelua ja monet joutuivat tappeluihin.

Tämäkö nyt sitten oli hauskaa ja coolia?!

Maanantaisin koulussa viikonlopun jälkeen moni kertoi ylpeänä kuinka oli herännyt ojasta tai ei muistanut illasta mitään. Itse en tajunnut miten joku voi ylpeillä tuollaisilla asioilla. Moni ei tajua kuinka vakavia seurauksia liiallisesta juomisesta tuli. Osa heistä on voinut joutua rikoksen uhreiksi ilman, että koskaan saavat tietää sitä. Ilman että saavat oikeutta.

Sain teinivuosieni aikana olla rauhassa juomattomuus-uteluilta ja ystävät ovat aina hyväksyneet mut tällaisena. Heistä se on vieläkin hienoa.

Jos ystävä painostaa juomaan, juomisen sijasta kannattaa ennemmin miettiä onko hän ystävyytesi arvoinen? Sillä ystävät eivät pakota tai painosta.

Siinä vaiheessa kun aloin päästä baareihin, oli aina joku utelemassa, että miksi en juo? Tokaisin aina, että miksi juot?

Ompa mulle sanottu myös että: Sulla on varmaan aina tylsää kun et juo tai sä oot varmaan tylsää seuraa kun et juo. Mun mielestä on todella säälittävää, jos ihmisellä on vain hauskaa kännissä. Kertonee jotain ihmisestä. Tästäkin huolimatta käyn ulkona baareissa, juon limsaa tai alkoholittomia drinkkejä ja tanssin sydämeni kyllyydestä. Täysi-ikäisenä voi juoda, kunhan osaa ottaa viisaasti ja osaa käyttäytyä kunnolla. Hyväksyn sen täysin. Voin myös todeta, että aamulla on loistava olo kun ei tarvi kärsiä mistään krapulasta. Yök.

Nyt olen 28-vuotias enkä ole juonut vuosiin. Olen siitä ylpeä. En ole koskaan pitänyt alkoholin mausta ja siitä mitä se tekee suurelle osaa ihmisistä.

Jos on pakko juoda, jättäkää se siihen kun olette täysi-ikäisiä ja silloinkin kohtuudella. Elämä on paljon ihanampaa näin. Juomattomuuden takia et jää mistään paitsi! En ole minäkään jäänyt.

Ole rohkea ja uskalla sanoa EI!

- Axuli83

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!