tiistai 31. tammikuuta 2012

Yllätyksellinen tammikuu – Nuoret naiset kauneuden kysymysten äärellä

Turun Tyttöjen Talolle saapui tammikuun toisella viikolla sähköposti, jossa pyydettiin etsimään Cosmopolitanin kuvauksista kiinnostuneet kävijät mahdollisimman pikaisesti mukaan samalla viikolla tapahtuvaan kuvaukseen. Ainoana ehtona päivään osallistumiseen oli vähintään 18-vuoden ikä ja se, että oli vastaanottanut jouluna Cosmopolitanin Tyttöjen Talon tytöille lahjoittaman lahjan.

Tyttöjen Talon työntekijät miettivät hetken, miten toimia. Matkaan lähti kolme eri-ikäistä Turun Tyttöjen Talon kävijää. Tämän tekstin kirjoittaja lähti matkaan tekemään ensimmäistä elämänsä Blogijuttua.

Kolme rennon hymyilevää nuorta naista istuivat yhdessä samalla penkillä Turun rautatieasemalla aamutuimaan. He olivat tunnistaneet toisensa ja päätyneet olevansa matkalla samaan paikkaan eli Cosmopolitanin kuvausstudioille Helsingin Punavuoreen. Jokainen sai tehtäväkseen ensimmäisenä kipaista rautatieaseman kioskilla ja ostaa noin kuuden euron lehden, jota myös muut Turun Tyttöjen Talon kävijät saattaisivat lukea. Lehtihyllyillä kuului iloista puheensorinaa. Lehtien valinnasta käytiin keskustelua ja lopulta valittiin matkalukemiseksi Cosmopolitan, Kauneus ja terveys sekä Suosikki.

Junassa löydettiin oma neljän penkin rykelmä ja kotiutuminen junavaunuun käynnistyi. Hetken rauhallisen lehtien lukuhetken jälkeen puheensorinan keskellä nuoret naiset pohtivat sitä, mitä viestiä lehdet jutullaan ilmensivät. Erityisesti nousi esiin Kauneus ja terveyslehden masennuksesta kertova lehtijuttu sekä toisten lehtien muotikuvissa esillä olleet tuotteet. Keskustelua käytiin sitä, miten valtava määrä tilastollisesti masennuslääkkeitä käyttäviä ihmisiä Suomessa on ja siitä, mitkä tuotteet kukakin todellakin haluaisi itselleen saada. Matkan aikana ilmentyi myös hieman juttua siitä, mitä kukakin oli saanut Cosmopolitanin logolla varustetusta paperipussin sisältä. Yksi kertoi sen, että oli antanut saamansa lahjan eteenpäin lahjaksi omalle sukulaiselleen. Tämä oli saanut lahjansaajassa aikaan valtavaa innostusta ja lahjanantaja oli kokenut kyseisen lahjan menneen oikeaan osoitteeseen. Yksi kaivoi käsilaukustaan tuubin, jonka käyttötarkoitus oli jäänyt hämärän peittoon. Toiset katsoivat purtiloa ja päätyivät siihen, että kasvojenpuhdistusaineesta oli kyse. Sivusta seuraajalle tämä edellinen tapaus antoi kuvaa siitä, että tämä kolmen henkilön porukka auttoi tarvittaessa toisiaan. Hyvä tunnelma säilyi matkavälineen vaihtuessa ratikkaan.

Tavoitteena oli matkata ratikalla Punavuoressa sijaitsevaan Viiskulmaan, josta matka jatkuisi Pursimiehenkatua pitkin Perämiehen kadulla sijaitsevaan studiotilaan. Matka taittui ilolla kunnes kuulimme kolahdusta muistuttavan äänen. Suojatiellä seisoi poliisien pakettiauto ja nuori salskea poliisimies kipusi pois autosta mennen keskustelemaan naishenkilön kanssa. Auton vasen peili roikkui epämääräisesti auton vasemman kyljessä. Olimme nähneet onnettomuuden, jonka osapuolina olivat poliisi ja töihin kiiruhtava nainen. Jatkoimme kiltisti matkaa ja päätyimme arpomaan, mihin suuntaan Perämiehenkatua meidän tulisi mennä. Saavuttuamme paikalle studion väki otti meidät lämpimästi vastaan. Eräs mies näytti kahvikoneen toiminnan ja lopuksi teki lusikalla sydämen Cafelatteen.

Näin alkoi päivä Cosmopolitanin kuvausstudioilla. Itse kuvaukset sisälsivät meikkausta, paidan vaihtoa kuvattavilta sekä odottelua kahvin juonnin kera. Paikalle saapui myös yksi nuori neiti Tampereen Tyttöjen Talolta. Näin koko tiimi oli paikalla. Cosmopolitanin toimittaja osoittautui erittäin miellyttäväksi persoonaksi, joka samalla toimi korupoliisina. Hän ilmaisi hyvin selkeästi, että mitään koruja ja hiuslaitteita ei saanut olla. Itse kuvaustilannetta varten annettiin selkeäksi ohjeeksi se, että vastatessa tulisi kertoa vastaus niin, että kysymys tulisi myös ilmi. Tämä sen johdosta, että hänen esittämänsä kysymykset eivät tulleet lopulliseen videopätkään. Tavoitteena oli tehdä nuorten naisten kauneudenhoitoa käsittelevä juttu esitettäväksi 25.1.2012 Cosmopolitan Beaty Awards -tapahtumassa. Julkisen esityksen jälkeen kahdesta kolmeen minuuttia pitkä videopätkä päätyy lehden nettisivuille.

Päivä lopetettiin yhteiseen lounaaseen studion lähellä olevassa kahvilassa. Erityisesti merenelävät pasta vaikutti pätevälle annokselle ja sen suosio näkyi lounaspöydässä. Matka Turkuun tapahtui iltapäivällä lähtevällä junalla. Ennen junaan siirtymistä porukka jakautui niin, että nuoret naiset lähtivät pienelle visiitille ostoskeskukseen ja Blogin kirjoittaja jonotti junaliput. Paluumatkalla väsymys näkyi juttujen sekä olotilan muutoksena. Hervotonta naurua ja vauhdikasta jutustelua sisältänyt loppumatka sujui ilman suurempia kommelluksia.

Päivän aikana lisättiin osallistujille irtoripsiä, iloa ja hauskoja kokemuksia.

Video tulossa nähtäväksi Cosmopolitanin sivulle.

- Heljä Pitkänen

1 kommentti:

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!