tiistai 27. maaliskuuta 2012

Laiskis! - vinkkejä rentoutumiseen


Laiskis - Tyttöjen Talon hiihtolomatoimintaa järjestettiin 20.–22.2. 2012. Tähän on kerätty osallistujien kuvia, videoita ja tekstejä liittyen stressiin ja rentoutumiseen sekä hiihtolomalla tehtyihin juttuihin.


Mikä nuoria stressaa ja mikä on oma vinkkisi rentoutumiseen?

Ewe:
Rentoudun suuressa ja pehmeässä säkkituolissa mässyttäen suklaata ja sipsejä. Sylissä olisi söpö ja lämmin kissa. (Ei kuitenkaan mitään jättiä.) Sitten tietenkin olisi vino pino kirjoja. Eikä saa unohtaa musiikkia! Sen pitäisi olla rentouttavaa.

Winnie:

Anni:
Palava kynttilä, turvallinen hämärä., rauhoittava hiljaisuus. Pehmeä villa, tyynet jalat, syvä huokaus. Ihana hetki.

Laura:
Stressin aiheen unohtaa tekemällä jotain, mistä pitää. Itselläni parhaiten stressin poistamiseen toimii ammatin toteuttaminen töissä. Kun hurauttaa ruohonleikkurin päällä ja painaa kuulosuojaimet päähän, voi unohtaa kaiken muun.

Läheisten seurassa voi myös ”nollata” mieltään ja rentoutua, kun ulkopuoliset aiheet voi edes hetkeksi unohtaa.

Ajatusten kirjoittaminen ylös voi myös auttaa silloin, kun ei pysty nukahtamaan mielessä pyörivien ajatusten takia. Nukahtamista nopeuttaa vielä venyttely ennen sänkyyn menemistä, ja jos osaa niin kannattaa rentouttaa koko keho raaja kerrallaan.

Iku:
Waxaad ooka kudbi gartaa nasasho. Sidä hurdada ama ka fagari la’aan ma wanaagsana inaad caburiso nafta mar kasta. Marmarka qaarkoo way fiicantahay waayo deg deg ayaad ka helaysaa. Lakiin haduu sayd ay noqoto xanuun nafsaaniya ayeey kuu keeni kartaa. Marka waxa u gu sahlan oo aadsamay kartaa waa daganaan mararaka qaarkoo aadan waxba deg deg aynin. Sida adigoo fadhisanaya oo isku kala bixinayo meel dagan.

Jenni:

 • Kun olet stressaantunut arjen asioista, kannattaa tehdä pako todellisuudesta unelmoimalla, lukemalla fiktiokirjaa tai katsomalla tv:tä.
 • Nuku
 • Kanavoi ajatuksesi onnistumiseen, menestykseen ja muihin positiivisiin ajatuksiin
 • Puhu ystävän kanssa
 • Naura (paljon)
 • Harrasta liikuntaa
 • Tarkastele ympäristöäsi ja huomaa sen yksityiskohdat
 • Halaa jotakuta
 • Paikka, jossa rentoutua on lunnonhelma. Siellä ei ajalla ole väliä muuten, kuin valon määrässä ja vuodenajoissa. Se on erittäin seesteistä ja samalla niin TODELLISTA isoin kirjaimin. Ihmisten maailman on täynnä huubalaabaa, jolloin todellisuudentaju hämärtyy.Muistakaahan rentoutua!

1 kommentti:

 1. Hihii! Ihkuja kuvia ja video! ;) Teil on ollu varmasti tosi kivaa Laiskiksessa! t. Johanna (työntekijä)

  VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!