torstai 7. helmikuuta 2013

ILMOITTAUDU 13.2. MENNESSÄ TURUN TYTTÖJEN TALON HIIHTOLOMATOIMINTAAN!


Tyttö, SINÄ olet aarre! - luova kulttuurityöpajasarja
Turun Tyttöjen Talolla hiihtolomalla 18.-22.2.


Hiihtoloma lähestyy ja sukset saattaa olla kaupassa, hukassa tai jopa ristissä...
Ei hätää, Tyttöjen Talon hiihtolomatoiminta tarjoaa loistavan vaihtoehdon perinteiselle hiihtotyylille aka Pertsalle. Hyppää sopivan turvallisesti tuntemattomaan yhdessä muiden kanssa. Lähde tutustumaan Suomalaisiin kansallisaarteisiin ja pohtimaan omaa kulttuuri-identiteettiäsi ja huomaat, että SINÄ olet aarre.

Luvassa kolme maksutonta työpajaa:

*SARJAKUVAPAJA
maanantaina 18.2 klo 12-17

 
Kiinnostaako sinua piirtäminen? Entä kirjoittaminen? Sarjakuvissa yhdistyy molemmat. Haluatko oppia ilmaisemaan itseäsi kuvaa ja sanaa hyödyntäen? Hiihtoloman sarjakuvapajassa tutustutaan sarjakuvien tekemiseen ammattilaisen opastuksella. Opetellaan käyttämään symboliikkaa ja kertomaan omaa tarinaa erilaisten hahmojen kautta.

Sarjakuvapaja on ensimmäinen osa Tyttö, sinä olet aarre!  - kulttuurityöpajasarjaa ja kansallisaarre, jonka kautta tutkimme kulttuuri-identiteettiä, on Muumit. Teemana on lähiympäristö, perhe ja ystävyys.

*MARSIPAANIPAJA
tiistaina 19.2 klo 13-18Asuuko sinussa ulospääsyä odotteleva piilosokerileipuri? Jos olet salaa ihaillut kakkubloggareiden upeita marsipaanikoristeita  ja haluat oppia tekemään samanlaisia itse, kannattaa tulla tyttöjen talon marsipaanipajaan.

Samalla kun opetellaan tekemään kulmakunnan komeimmat koristeet, pohditaan yhdessä juuria ja niiden merkitystä. Tutustumme vaakunoiden maailmaan, lähtökohtana Suomen vaakuna aka Suomen leijona. Pajassa pääset tekemään oman henkilökohtaisen vaakunan joko omien juurien pohjalta tai luovuutta ja mielikuvitusta käyttäen. Oma vaakuna on ikään kuin oma henkilökohtainen logo. Päivän päätteeksi saat viedä oman marsipaaniteoksesi kotiin.

*MAINOSELOKUVAPAJA
ke-pe 20.-22.2.2013 klo 12-17


Kiinnostaako elokuvien tekeminen tai joku osa-alue elokuvanteosta. Nyt on mahdollisuus päästää luovuus irti ja lähteä toteuttamaan itseään osana suurempaa kokonaisuutta. Elokuvapajassa teemme mainoselokuvan alusta loppuun asti. Pohdimme samalla perinteisiä suomalaisia kauneusihanteita ja luomme niille omia tuoreita vaihtoehtoja.

Paja pitää sisällään ainakin seuraavat osa-alueet:

* Käsikirjoittaminen
* Videokuvaaminen
* Ohjaaminen
* Rekvisiitta
* Musiikin suunnittelu
* Editoiminen
* Maskeeraus - ammattimaskeeraaja tulee opastamaan meikkaamisessa ja näyttämään erilaisia tekniikoita joista voi olla hyötyä muutenkin.

ILMOITTAUTUMINEN 13.2.2013 mennessä sähköpostitse info@mimmi.fi, puhelimitse Julialle 045-8440480 tai Veeralle 045-2557170. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mihin alla olevaan pajaan/pajoihin haluat mukaan.
Osallistuminen on maksutonta ja tarkoitettu kaikille 12-28 -vuotiaille tytöille ja nuorille naisille. Luovassa toiminnassa tärkeintä ei ole lopputulos vaan itse toiminta!

HUOM! Työpajat ovat osa opintojani ja olen siksi mukana tarkastelemassa toimintaa. Kirjoitan pajoista opinnäytetyössäni joka tulee olemaan julkinen ja tarvitsen jokaiselta osallistujalta erillisen kirjallisen luvan ja suostumuksen asiaan. Tarkkailen ensisijaisesti työpajoja ja niiden toimivuutta en yksittäisiä henkilöitä. Jokaisen osallistujan henkilöllisyys pysyy opinnäytetyön lukijoille ja muille ulkopuolisille täysin tuntemattomana. Osallistuminen edellyttää luvan myöntämistä.
Isabella Hautala, kulttuurituottajaopiskelija amk, HUMAK Turku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!