tiistai 2. huhtikuuta 2013

Unelmien ystävä

Unelmien ystävä – onko sellaista edes olemassakaan. Tätä on pohtinut varmasti yksi jos toinenkin vähän yksinäisempi ja vähän sosiaalisempi sielu. Toki jokainen haluaa olla täydellinen unelma toiselle ja myös omistaa tietenkin sellaisen. Tässä on muutamia asioita, jotka minusta tekevät ystävästä täydellisen.

Yksi tärkeimmistä asioista monipuolisuuden ystävyyssuhteen kannalta on, että molemmat antavat toisen olla juuri se oma räväkkä, pirteä, hiljainen tai ujo persoona. Unelmien ystävä ei kommentoi toisen ulkonäköä tai mielipiteitä ainakaan kovin jyrkästi, joskin olisi parempi, jos kummankin mieltymykset osuvat yksiin. Hyvä ystävä luottaa ja uskoo toiseen, ehkä jopa enemmän kuin toinen osapuoli itse. Samalla hän antaa jotain itsestään kuten kertoo niistä pienistä lapsuuden sattumuksista tai edellisen yön painajaisista.

Unelmien ystävä on myös ennen kaikkea rehellinen sinua kohtaan – toki pienet valkoiset valheet aina sallitaan, jos ollaan suunnittelemassa yllätyssynttäreitä. Hän ei valehtele omista mielipiteistään eikä ole kaksinaamainen. Ei ole kenenkään etu, että joku ystäväksi itseään nimittävä kertoo kasvotusten monia asioita, kuten pitävänsä jostakusta, mutta kuitenkin haukkuu tätä jotakuta mätämunaksi jollekin muulle. Hän asettaa itsensä noloon asemaan, kun asia jossakin vaiheessa tulee selville, sekä lietsoo selvää riitaa ihmisten välille. Kysymys lienee, että voiko kukaan olla täysin kaksinaamaton, kun ihmisellä on kuitenkin vaistomainen miellyttämisen halu. Eihän kukaan halua jäädä yksin.

Kuuntelemisen taito löytyy myös hyvän ystävän selkärepusta. Hän ymmärtää murheesi, lohduttaa tarpeen tullen, mutta ennen kaikkea jaksaa kuunnella mitä sinulla on sanottavana. Ei ole kiva kertoa toiselle murheistaan, kun toinen katsoo välillä kelloa, ehkä leikkii kännykällään, tai mikä pahinta, liikehtii levottomasti tai katkaisee koko ajan kertomaasi. Hän ei kerro salaisuuksiasi ja murheitasi eteenpäin, vaan hänen huulensa on sinetöity vahvimmalla muurauslaastilla.

Antoisien elämyksien edellytys on, että kumpikaan ei pelkää, että toinen loukkaa, puhuen nyt niin fyysisestä kuin henkisestä väkivallasta. Fyysinen puoli on tietenkin aivan helppo juttu saavuttaa, sehän on loppujen lopuksi aika helppoa. Henkinen puoli kuitenkin unohtuu helposti. Vaikka sen muistaisi koko ajan, on kuitenkin vaikea olla sanomatta tai elehtimättä mitään, mikä ei toista loukkaisi. Mielipidekin voi jo loukata henkisesti, vaikkei kaveri sitä välttämättä näyttäisikään. Henkiset haavat paranevat hitaasti. Voi kestää kuukausia, ennen kuin suhde on taas raiteillaan tai pahimmassa tapauksessa edessä voi olla ystävän menetys. On syytä muistaa, että fyysinen loukkaaminen, saattaa aiheuttaa henkisiä ongelmia.

Tarpeen tullen ystävältä saa apua, niin murheissa kuin läksyissä - tosin vain jos kaveri itse on osannut tehtävät. Arkisiin asioihin saa parhaiten vinkkejä ja apua läheiseltä ihmiseltä. Aika moni ihminen on jo minua ennen jakanut niin leipomisohjeita kuin tekstinkäsittelyvinkkejä, sekä suositellut toiselle lempikappaleitaan.

Unelmien ystävä auttaa sinua ihan tavallisissa perhesuhteissa ja jaksaa kuunnella myös kaikki kumppaninmetsästysideat läpi. Hän osaa huomata, milloin kaveri voi suhteita luodessaan tarvita pientä opastusta, mutta osaa tehdä sen niin hienovaraisesti, ettei kaveri loukkaannu.

Unelmien ystävälle on jaettu syntymässä rutkasti luovaa huumorintajua ja tilannekomiikkaa. Sen täytyy kuitenkin olla aika samankaltainen kuin toisella osapuolella jotta nauru pääsisi kukkimaan. Samat mielenkiinnon kohteet herättävät mielekkäitä keskusteluja, joihin molemmat voivat kommentoida haluamallaan tavalla ja välillä keskustelu saattaa jopa mennä vitsailun puolelle. Unelmien ystävä tietää kuitenkin missä menee huumorin ja törkeän kunnianloukkauksen hiuksenhieno ero. Jokainen tietää varmasti kokemuksesta, että välillä saatta mennä aika paljonkin yli. Toisaalta tuntuu siltä, että jotkut ihmiset vain tietävät luonnostaan, mitä missäkin tilanteessa tulee sanoa.


Tässä oli joitain mielipiteitäni unelmien ystävästä. Lisää varmasti tulee, jos oikein jaksaa pohtia. Nämä olivat kuitenkin ne kaikista tärkeimmät. Mitä mieltä sinä olet?


Ystävä on kuin sydän – yhtä tärkeä ja molempia täytyy pitää kuin kukkaa kämmenellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!