torstai 2. toukokuuta 2013

Olimme blogilaisten kanssa Åbo Svenska Teaterissa 25.4, oppaanamme oli Tor.

 Teatterisali; sametin punaista ja kultaa


 Ylimmällä kerroksella on ns. alemman luokan paikkoja; eivät he kuitenkaan huomaisi maalatun kullan ja oikean kullan eroa.
 Kattokruunu lamppua ympäröi taiteen jumalat


  Kuninkaallisten ja presidentin paikka

Åbo Svenska Teaterin sisustus on tehty alkuperäisen sisustuksen mukaisesti. Koristuksissa on käytetty aitoa kultaa, mutta ylimällä kerroksella on käytetty kulta maalia. Kulta maali oli halvempaa kuin aito kulta, joten ylimmän kerroksen paikat olivat halvimmat.
Åbo Svenska Teaterin kattokruunu on Suomessa ainutlaatuinen, sillä siihen ei ole tehty Turun palon jälkeen mitään muutoksia. Kattokruunun lamput ovat ensin olleet öljy lamppuja, mutta myöhemmin niiden tilalle tuli kaasu lamput. Näytökset muuttuivat kaasu valon myötä.
Kattokruunu vakuutetaan kerran vuodessa jolloin kaikki lamput vaihdetaan kerralla toivoen ettei lamput palaisivat vuoden aikana.
Kattokruunun kristallit ovat aitoja, jonka tähden kattokruunu vakuutetaan.

-Ronnie, Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!