tiistai 28. toukokuuta 2013

Rovaniemellä aukeaa Suomen kuudes Tyttöjen Talo!Uunituoreen Rovaniemen Tyttöjen Talon johtaja vieraili Turun Tyttöjen Talolla. Muutama Blogi-tiimiläinen sekä Turun Tyttöjen Talon kieliharjoittelija tekivät hänestä jutun:Rovaniemeläinen Tiina Lappalainen haki työpaikkaa Rovaniemen Tyttöjen Talon johtajana ja sai sen.  Hänen taustansa kerho-ohjaajana alkoi jo 13-vuotiaana.  Tiina on työskennellyt muun muassa kansantanssiohjaajana ja tyttöjen kädentaitokerhon ohjaajana.  Rovaniemelle muuttaa paljon nuoria opiskelemaan ja heille on toivottu vapaa-ajanviettopaikkaa. Nuorisotaloja on jo Rovaniemellä, mutta haluttiin erityyppistä toimintaa. 

Toiminnan suunnittelu Tyttöjen Talolle on vasta alkuvaiheessa. On paljon ideoita toiminnasta, vaikka on vasta hankittu ensimmäiset huonekalut. Rovaniemellä on Tiinan lisäksi vain yksi työntekijä tällä hetkellä.   Mukaan on tulossa myöhemmin myös vapaaehtoisia. On mietitty lisäksi millaista tietoa talosta tulisi nettiin. Jotkut tulevista kävijöistä ovat varmasti kiinnostuneita kirjoittamaan toiminnasta.  

Kaksi tulevaa työntekijää tuntevat 16–20 vuotiaita tyttöjä, joten kävijöiden ajatellaan olevan aluksi tämän ikäisiä. Tietenkin voi tulla myös muun ikäisiä tyttöjä. Rovaniemellä on melkein 3 % väestöstä maahanmuuttajataustaisia. Myös he ovat tietenkin tervetulleita talolle. Koska Rovaniemi on Lapissa, siellä on jonkin verran saamelaisia. He kuitenkin puhuvat myös suomea. 

Rovaniemen Tyttöjen talo avataan näillä näkymin syyskuussa. Silloin sisustuksen pitäisi olla valmis. Kun talo avataan, pidetään avoimien ovien päivä, jolloin ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa.  Tiina on käynyt jo Helsingin Tyttöjen talolla ja on menossa Oulun Tyttöjen talolle vierailemaan. Hän ei ole käynyt aikaisemmin Turun Tyttöjen talolla, mutta Turussa kyllä.

Tiinan mielestä kaikki vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Hänen työparinsa aloittaa työt kesäkuussa ja he ovat molemmat innoissaan uudesta työstä!  


 

1 kommentti:

  1. Hieno juttu! Hyvä tytöt! :) t. Johanna (työntekijä)

    VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!