keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Mikä on perhe ?

Katsoin hiljattain ohjelmaa, jossa keskusteltiin erinlaisista perheistä. En todellakaan tiedä, kuinka moni käsittää perheen olevan se perinteinen Äiti, Isä, 2-3 lasta + koira tai kissa. Mulle se ei ole sitä. Mun vanhemmat erosi, kun mä olin hyvin pieni, eikä mulla ole oikein minkäännäköistä muistikuvaa siitä, kun vanhemmat vielä asuivat yhdessä. Veljeni oli vajaa kolme vuotias ja minä olin sitten vajaa vuoden ikäinen. En vieläkään tiedä tarkkaa syytä vanhempieni eroon, mutta en pidä kauhean tärkeänäkään tietää. Vanhempieni erottua asuimme ensin vajaa vuoden ensikodissa, kunnes äiti löysi meille sitten oman asunnon, joka kylläkin oli vuokra-asunto. Mun perheeseen ei siis tavallaan koskaan ole kuulunut isää. Mun äiti on yksinhuoltaja ja hän on siis kasvattanut mun ja mun 3 ja 10 vuotta vanhemmat veljet yksin. Tai onhan äidillä sukulaisia ja ystäviä, jotka kuuluvat edelleen suurena osana varsinkin mun elämään. On myös monia muunlaisia perheitä. Kaikki käsittävät perheen eri tavoin. On yksinhuoltajaperheitä, uusioperheitä, kahden vanhemman perheitä, joissa on kaksi äitiä tai kaksi isää ja varmasti monenmoisia muunlaisiakin. Mun perhe on suuri ja jos voi sanoa, että on kaksi perhettä, niin mulla on. Eli mun perheeseen kuuluu äiti, isoveli ja hänen perheensä sekä muut sukulaiset ja sitten on se "toinen perhe" eli Tyttöjen Talon porukka, jos heitä perheekseni voin kutsua. Tavallaan pidän sitä porukkaa perheenä. Tyttöjen Talolla tuntee aina olevansa kotona ja siellä voi puhua oikeastaan kaikesta mieltäpainavista asioista ilman pelkoa siitä, että asiani leviävät muualle. Pystyn siellä luottamaan työntekijöihin ja sekin, että olen käynyt Tyttöjen Talolla kohta seitsemän vuotta, niin sekin tekee sen, että työntekijöistä on tullut mulle todella läheisiä ja rakkaita. Heihin tavallaan on kiintynyt näiden vuosien aikana. Ja niinkun eräs toinen tämän blogin kirjoittajista on aikaisemmin kirjoittanut, niin Tyttöjen Talo on kyllä todellinen turvapaikka. En tiedä, minne menisin, jos Tyttöjen Taloa ei olis. Ja vaikka talo joskus lähtisikin tai sitten, kun en sinne enään pääse itse paikan päälle, niin kaikki talolla itselle tapahtuneet (hyvät ja huonot) pysyy mun sydämmessä aina ja työntekijät ja kaikki kävijät joihin olen talolla tutustunut ovat mulle aina yhtä rakkaita, kun nytkin.

Nyt haluaisinkin teiltä lukijoilta kysyä, että mitä perhe teille merkitsee ja keitä perheeseen teidän mielestänne voi kuulua ?

Niinkuin tekstissäni kirjoitin, niin mulla on monta perhettä.

-Erkku

3 kommenttia:

  1. puhut täysin asiaa. mulla on kans monta perhettä, Turun tyttöjen talo yks niistä ja mulla kaks ystävä jonka perhe on mulle kans kuin perhe ja myös mulla serkun perhe on mulle sukua mut mulle tulee siel sellainen olo kuin se olis mun perhe. perheeen musta voi kuulla monta ihmistä ei se ole vain isä,äiti ja sisko. joillekin sinne kuuluu myös lemmikkieläimet ja monel monta muuta musta perhe on sellainen jossa o hyvä ja turvallinen olo

    VastaaPoista
  2. "Perhe on se, jonka tekee perheekseen, ei pelkkää DNA:ta"

    VastaaPoista
  3. Oon Erkun kanssa amaa mieltä. Mun mielestä perhe koostuu heistä, joita sä rakastat. Ite miellän perheekseni Äidin, isäpuolen, isoäidin, enon ja mun lemmikit. =)

    VastaaPoista

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!