tiistai 8. maaliskuuta 2016

Valokuvan maailmoja

Viime torstaina 3.3 Turun Tyttöjen Talon MeMe-ryhmällä oli mahdollisuus päästä osallistumaan Mari Hokkasen Set & Setting -taidenäyttelyn avajaisiin Wäinö Aaltosen museolla.

Kuvassa valokuvataiteilija Mari Hokkanen ja uuden näyttelyn teos Disposer, 2013.

”Pyrin puhumaan maailman ilmiöistä, mitä ajattelen tai koen, että maailmassa tapahtuu yhteisössä tai poliittisesti ja tuomaan sinne tapahtumaan mun oman maailman”, Hokkanen kertoo. ”Tää on musta aika humoristista, vaikka myöskin aika traagista tää maailma.”

Mari Hokkanen: Just before after, 2014
Hokkanen aloitti 13-osaisen näyttelynsä valmistelun ensimmäisellä teoksella jo vuonna 2012, eikä projekti ole vieläkään täysin valmis. Hokkasen mukaan tauluja on tulossa ainakin pari vielä lisää. Hokkasen taideteokset ovat valokuvia taitelijan studionsa nurkkaan rakentamista installaatioista. Suurimmassa osassa kuvissa taiteilija poseeraa rakennelmiensa keskellä itse.

Mari Hokkanen: Manmade, 2016


”Mä rakennan kaikki nää lavasteet mun työhuoneelle. Käytän materiaalina joko ihan orgaanisia materiaaleja, kuten nurmikkoa tai multaa, tai sit teen pahvista ja kierrätysmateriaaleista. Käytän maalaamista, tapetointia ja päällystämistä rakentaakseni näitä maailmoja.”

Marin teoksia voi käydä ihailemassa ja ihmettelemässä Wäinö Aaltosen museossa sijaitsevassa valokuvakeskus Perissä 4.3-22.3.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!