tiistai 15. maaliskuuta 2016

Naistenpäivän jäkismatsi

Oletko koskaan miettinyt millaista olisi käydä katsomassa jääkiekkoa livenä? Tyttöjen Talon väki kävi seuraamassa livematsia naistenpäivänä, tässä yhden naisen fiiliksiä matsin jälkeen:

En ole koskaan ollut kovin kiinnostunut urheilusta saati sen seuraamisesta, mutta kun kuulin mahdollisuudesta käydä katsomassa jääkiekkomatsia Tyttöjen talon porukan kanssa, päätin mennä mukaan kokeilemaan.


Matsi tapahtui naistenpäivänä 8.3. Turun HK-areenalla ja siinä pelasivat vastakkain TPS ja HPK. Meille oltiin varattu aitiopaikat, joista oli hyvä näkyvyys kentälle. Aikaisempi kokemukseni urheilumittelöistä perustuu lähinnä television tarjontaan. Siksi minut yllätti se, kuinka livematsissa pystyi havainnoimaan äänien lähteiden sijaintia helposti, eli milloin ja missä mäjäytettiin kiekkoa mailalla tai miltä suunnalta yleisö kannusti suosikkijoukkuettaan.  Toiseksi minut yllätti tässä matsissa kaikki oheisohjelma, mitä siihen kuului. 


Erilaisten arvontojen ja mainoskatkojen lomassa minulle konkretisoitui miten paljon rahaa näissä peleissä liikkuu. Amerikkalaisista peleistä tuttu kiss cam oli hauska yllätys. Naistenpäivän kunniaksi oli vielä vähän ekstraohjelmaa, nimittäin naisille jaettuja leivonnaisia ja kukkakimppuja. Tykkäsin myös tempauksesta, missä yleisöön jaettiin t-paitoja jonkinsorttisen pienen singon avulla. 


Peli päättyi 5-1 TPS:n tappioksi. En kannattanut joukkueista kumpaakaan kovin intohimoisesti, mutta olisi silti ollut ihan kiva, jos paikallinen joukkue olisi pärjännyt.


Innostukseni urheiluun ei tästä juuri muuttunut. Ehkä tunnelma olisi ollut mukaansatempaavampi intensiivisessä mitaliottelussa. Olen joka tapauksessa iloinen uudesta kokemuksesta. Nyt voi ainakin sanoa käyneensä kokeilemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!