keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Tyttöjen Talossa viihdytään lämpimän ilmapiirin vuoksi

Teksti: Turun nuorten toimitus - Oona Karhunen

Venla Nurminen (17) ja Kristiina Aho (21) ovat käyneet Turun Tyttöjen Talossa nelisen vuotta. Aho lähti alun perin toimintaan mukaan ystävänsä kautta.

-Ystäväni pyysi minua kanssaan käymään Tyttöjen Taloon. Huomasin, että paikka tuntui turvalliselta, Aho sanoo.

-Äitini ehdotti minulle valokuvausryhmää. Menin sinne ja sen myötä aloin käydä talossa myös muutenkin, Nurminen puolestaan kertoo.

Nurminen käy Tyttöjen Talon avoimessa toiminnassa lähes joka kerta eli kolmena iltana viikossa. Hän tekee talolla paljon koulutehtäviään, koska pystyy siellä keskittymään niihin paremmin kuin kotonaan. Aho käy Tyttöjen Talolla pari kertaa viikossa. Hän muun muassa pelaa lautapelejä, kirjoittaa työhön liittyviä sähköposteja sekä lepäilee.

-Lisäksi juttelen paljon kavereiden kanssa. On myös hyvä, että kun on ongelmia, voi jutella ohjaajille, Aho sanoo.

Avoimen toiminnan lisäksi Tyttöjen Talolla voi osallistua myös ryhmätoimintaan. Ryhmissä pääsee esimerkiksi kokkaamaan, liikkumaan, rentoutumaan sekä tekemään kädentaitotöitä.

-Yksi suosikeistani on teatteriryhmä, Nurminen sanoo.

Tyttöjen Talossa on myös Blogi-tiimi. Talon blogia voi kirjoittaa yksin tai halutessaan yhdessä isommalla porukalla.

-Blogiin on kirjoitettu muun muassa itseä kiinnostavista asioista sekä ryhmän tekemistä retkistä, Nurminen kertoo.

Sekä Aho että Nurminen mainitsevat tärkeäksi asiaksi sen, että kaikki otetaan Tyttöjen Talossa vastaan juuri sellaisena kuin on. Ahon mielestä talossa on parasta yhteisöllisyys ja lämmin ilmapiiri.

-Hyvää on myös se, ettei mihinkään ole pakko osallistua. Jos on esimerkiksi huono päivä, voi vain olla tekemättä mitään, Aho sanoo.

Turun Tyttöjen Talon toimintaan voivat osallistua kaikki 12-28 -vuotiaat tytöt ja nuoret naiset.Yllä oleva teksti on Turun nuorten toimituksen NUTOn tekemä juttu. NUTO on kokoontunut syksystä 2013 alkaen kerran viikossa Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, ja siihen osallistuu alle 29-vuotiaita nuoria. Jos sinua kiinnostaa tulla mukaan NUTOon, voit ilmoittaa nimesi, ikäsi ja muut yhteystietosi osoitteeseen mediavimma(at)turku.fi.Tässä linkki NUTOn blogiin: kulmikkaita.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!