maanantai 8. huhtikuuta 2013

Feta-kinkkupiirakka

Tein täsä yksi ilta feta-kinkkupiirakan, mutta se feta ei oikein sopinutkaan kinkkusuikaleiden kanssa... Hyvää se silti oli!

Käytin Kotikokki sivuston yhtä reseptiä, jota tosin hieman muuntelin itse. Oikeastaan yhdistin kouluni ohjetta ja tuota nettireseptiä.


Pohja:


150g Voita

150g Vehnäjauhoja

1tl Leivinjauhetta

1dl Kylmää vettä


Täyte:


2 Munaa

1 prk Smetanaa

1dl Maitoa

200g Kinkkusuikaleita

          Fetaa oman maun mukaan


Pohja:

  1. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
  2. Nypi voi jauhojen kanssa tasaiseksi taikinaksi ja lisää lopuksi vesi.
  3. Laita taikina piirakka vuokaan ja paista uunin keskitasolla 10 min. 225 *C.
Täyte:
  1. Sekoita smetana, maito ja munat keskenään tasaiseksi seokseksi.  (HUOM! Lisää munat yksitellen!)
  2. Kun piirakka pohja on ollut 10min uunissa laita pohjan päälle murskattuja fetakutioita ja kinkkusuikaleet.
  3. Laita vielä lopuksi smetana-muna-maito seos täytteiden päälle.
  4. Paista nyt piirakkaa uunin keskitasolla 25 min 225 *C
Itse tosin en paistanut piirakkaa pohjaa ensin niinkuin Kotikokki sivustolla sanottiin, joten jos et halua paistaa pohjaa erikseen, niin tuo 25 min on vähimmäis aika jonka piirakan tulee olla uunissa. Riippuen toki myös uunin tehosta. 





-Ronnie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!