perjantai 18. joulukuuta 2020

Varissuon naiset -hanke eli Vanamo

Turun Tyttöjen Talolla Varissuolla on toiminut vuosina 2018–2020 opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Varissuon naiset -hanke. Hanke on tunnettu myös tuttavallisemmin nimellä Vanamo. Hankkeessa on toteutettu sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisellä työotteella äiti- ja naistoimintaa. Toiminnan kohderyhmää ovat olleet maahanmuuttajanaiset ja etnisten vähemmistöjen naiset, syrjäytymis- ja radikalisoitumisen vaarassa olevat naiset, pitkäaikaistyöttömät tai toistuvaistyöttömät naiset sekä naiset, joiden elämänhallinta ja toimintakyky ovat alentuneet sosiaalisista syistä. 

Hanke on tarjonnut toiminnassa mukana olleille naisille turvallisen tilan kohdata ja vahvistanut heidän sosiaalisia suhteita. Hankkeessa on vahvistettu äitien ja tyttärien yhteistä kasvua, parannettu elämäntaitoja sekä ennaltaehkäisty syrjäytymistä ja radikalisoitumista. Tavoitteena on ollut, että hankkeeseen osallistuneiden naisten työ- ja toimintakyky paranee, heidän osallisuutensa lisääntyy, he löytävät elämään lisää sisältöä ja tutustuvat suomalaiseen yhteiskuntaan vapaaehtoisesti ja omalla tahdillaan.

Vanamo tavoitti toimintakautensa aikana 117 kohderyhmään kuuluvaa naista sekä 184 heidän perheenjäsentään. Turun Tyttöjen Talolla Varissuolla on toiminut myös sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama Kotinuorisotyö-hanke, jonka on saanut nyt pysyvän rahoituksen toiminnalleen. Varissuon naisille suunnattu toiminta saa näin ollen jatkoa äiti-tyttö -työn muodossa myös tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!