torstai 3. kesäkuuta 2021

Tunnelmia hybridiharjoittelun jälkeen

Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopintoihin kuuluu kolme yksilöharjoittelua, joista tämä Tyttöjen Talolla suorittamani oli toinen. Koska harjoittelua on 3,5 vuotta kestävässä koulutuksessa (ainakin omasta mielestäni) vähän, odottaa jokaista innolla ja harjoittelupaikkoja mietitään kuumeisesti jo hyvissä ajoin ennen itse harjoittelun alkua. Itselleni olikin jo opintojeni alkupuolella selkeää, että jos vain mahdollista, olisi yksi harjoittelupaikoistani Turun Tyttöjen Talo. Harjoittelupaikkana se kiinnosti erityisesti toiminnallisen luonteensa sekä arvojensa takia. 

Korona ja sen vaikutukset yhteiskuntaan ovat kuitenkin muuttaneet varmasti meidän jokaisen suunnitelmia jo ties kuinka pitkään. Siten ehdin jo pelätä, ettei harjoitteluni toteutuisi ollenkaan. Onnekseni Tyttöjen Talolla ei haastetta pelätty ja harjoitteluni alkoi aikalailla suunnitelmien mukaan, kuitenkin pienellä twistillä. Harjoitteluni toteutuikin siis otsikon mukaisesti ’’hybridiharjoitteluna’’, eli työskentelin osan ajasta kotoa käsin ja osan taas Talolla. Oli mielenkiintoista saada kokeilla etätyöskentelyä, vaikken vielä ole ihan varma onko se oma juttuni. Koti on itselleni palautumisen paikka eikä siellä ole erillistä työhuonetta, joten välillä työn ja vapaa-ajan erottaminen tuntui hankalalta. Siten hetket talolla olivat aina viikon kohokohtia ja työkavereiden tapaaminen livenä eikä vain ruudun välityksellä oli parasta!

Osa ryhmistä kokoontui siis myös etänä, osan kanssa pääsimme tapaamaan ihan ’’vanhanaikaisesti’’ livenäkin. Se oli ihanaa ja virkistävää, vaikka etäryhmät olivat myös merkittäviä oppimisen kokemuksia. Livetapaamisista mainittakoon esimerkiksi Peliryhmän viimeinen tapaaminen puistossa pelaillen tai Nuorten Äitien puistokerrat. Nämä ovat ehdottomasti jääneet mieleen :) Loppuhuipennuksena kävimme eilen 2.6. vapaaehtoisten kanssa virkistymässä ja moikkaamassa Holvin alpakoita. Pääsimme alpakoiden kanssa iltakävelylle ja lopuksi nautimme herkuista kodassa alpakoiden touhutessa ympärillämme! 

Ryhmien (ja alpakoiden ulkoiluttamisen) lisäksi harjoittelun aikana oli paljon erilaisia koulutuksia ja webinaareja esimerkiksi seksuaalikasvatukseen ja kulttuurisensitiiviseen sekä monikulttuuriseen työhön liittyen. Harjoittelussa yhdistyi siis käytännön asiakastyötä sekä myös teorian ja uuden opiskelua, wau!

Kokonaisuutena poikkeuksellisen tilanteen värittämä harjoittelu oli mieletön kokemus, enkä millään malttaisi lähteä. Turun Tyttöjen Talolla on ainutlaatuinen sekä mieletön, työntekijöiden ja kävijöiden luoma henki, jonka muistan varmasti aina. Onneksi maanantaina 7.6. päästään vielä valokuvasuunnistamaan yhdessä ja ehkä syksylläkin törmäillään! ;)

Lopuksi: mitä opin erityisesti hybridiharjoittelusta? 

No ainakin sen, että vaikka elämässä monetkaan asiat eivät mene suunnitelmien mukaan,
ne voivat silti mennä ehkä jopa paremminkin kuin suunnittelit! 

 

Kesäisin terveisin, Henni



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogi-juttuja saa mielellään kommentoida ja rakentavaa kritiikkiäkään ei pelätä! Kommentit tullaan kuitenkin ensin hyväksyttämään Turun Tyttöjen Talon työntekijällä. Tästä johtuen, kommentit tulevat näkymään viiveellä. Kiitos kommenteistasi!